Masovna otpuštanja u Googleu unatoč povećanoj zaradi?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATOČ izvještavanju o značajnom godišnjem povećanju neto dobiti u odnosu na prethodnu godinu, Google je navodno pokrenuo novi val otpuštanja koji utječe na inženjere u nekoliko razvojnih timova. Navodno je tim za Python među najpogođenijima, kao i određeni broj inženjera iz projekata Flutter i Dart.

O otkazima se priča od početka godine

U najnovijem kvartalu, Alphabet, Googleova matična tvrtka, izvijestila je o rastu prihoda za 15%, pri čemu je izvršni direktor Sundar Pichai izjavio kako tvrtka dobar dio rasta duguje generativnoj umjetnoj inteligenciji, piše Tech Radar.

Otkazi su se vjerojatno pripremali tjednima. Pichai je mogućnost novih otkaza nagovijestio još u siječnju ove godine kada je tvrtka smanjila broj zaposlenih za oko 1000 radnika. Od tada su uslijedili i drugi manji valovi otpuštanja.

Glasnogovornik Googlea izjavio je kako tvrtka "odgovorno ulaže u najvažnije prioritete i značajne prilike koje dolaze".

Pročitajte više