Hoće li zbog ove promjene YouTube Premium postati još privlačniji?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KORISNICI besplatne verzije YouTubea uskoro bi mogli dobiti još jedan razlog da krenu plaćati YouTube Premium ili da kompletno odustanu od korištenja platforme. Već je prošle godine bilo govora o novoj inicijativi Pause Ads za pametne televizore, a koja bi omogućila da se oglasi prikazuju kad korisnik pauzira sadržaj koji gleda.

Ovakvi su oglasi privlačni oglašivačima

Philipp Schindler iz Googlea rekao je da je ovo rješenje testirano i privlačno. Dodao je da ovakvi oglasi "postižu visoke cijene od oglašivača" i "ostvaruju snažne rezultate podizanja svijesti o brendu", što znači da možda uskoro očekujemo implementaciju, piše Tech Spot.

YouTube je ovo rješenje korisnicima nastojao predstaviti kao manje invazivno od tradicionalnih oglasa, no činjenica je da gledatelji najčešće pauziraju ono što gledaju kako bi odgovorili na poziv, razgovarali s nekim u prostoriji ili pak napustili prostoriju kako bi otišli po grickalice.

Ako ovi oglasi reproduciraju zvuk, mogli bi ometati neke gledatelje, a ako gledatelj uopće nije u prostoriji tijekom pauze, neće vidjeti reklamnu poruku jer, jednostavno, oglas nitko ne gleda. Detalji o prirodi oglasa još uvijek nisu potvrđeni.

Pročitajte više