LG predstavlja pametnog robota za dom s umjetnom inteligencijom, Evo što može raditi

Foto: lgcorp.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LG ĆE uskoro lansirati kompaktnog dvonožnog robota s umjetnom inteligencijom koji će se slobodno kretati po vašem domu. Ovaj inovativni robot, koji će biti predstavljen na sajmu CES 2024. u Las Vegasu, ima širok spektar funkcija - od obavijesti o tome jeste li ostavili uključen klima-uređaj dok niste kod kuće do nadzora nad vašim ljubimcem dok ste na poslu. Slično stacionarnim pametnim kućnim uređajima poput Alexe ili Apple HomePoda, LG-jev robot može vam pružiti informacije o vremenskoj prognozi i podsjetiti vas da uzmete lijekove na vrijeme.

Robota pokreće Qualcomm Robotics RB5 Platforma, koja uključuje kombinaciju hardvera i softvera koji pokreću AI program bota. Neke od njegovih značajki uključuju sposobnost prepoznavanja lica i glasova, analizu emocija okoline te sudjelovanje u razgovoru. LG tvrdi da će ovaj robot moći dočekati vas na vratima, interpretirati vaše emocije, reproducirati glazbu kako bi poboljšao vaše raspoloženje ili vas uspavao.

Robot je opremljen kamerom na licu, zvučnikom i raznim senzorima

Robot je opremljen kamerom na licu, zvučnikom i raznim senzorima koji mu omogućuju navigaciju, govor i slušanje. Također može mjeriti kvalitetu zraka i temperaturu u zatvorenom prostoru, iako nije jasno može li se stvarno integrirati s pametnim kućnim sustavom i kontrolirati vaš termostat. LG još uvijek nije dao komentar u vezi s ovim i najavio je da će cijena robota biti objavljena kasnije.

S obzirom na to da se robot može slobodno kretati, imate mogućnost programirati ga da brine o vašim ljubimcima dok niste kod kuće i šalje obavijesti na vaš pametni telefon "u slučaju otkrivanja bilo kakve neobične aktivnosti". Koristeći iste nadzorne alate, robot može djelovati kao mobilni "čuvar" i slati vam obavijesti ako primijeti kretanje u kući dok ste odsutni. Ili, što je vjerojatnije, samo vas podsjetiti da ste ostavili upaljena svjetla u kuhinji.

Pročitajte više