"Ovo je genijalno": Ova četka za kosu viralna je na TikToku

Screenshot/Foto: TikTok/aliexpress.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NANOŠENJE ulja na vlasište i masaža posebnim četkama postali su prilično popularni u posljednje vrijeme te se mnogi kunu u benefite ovog koraka u njezi kose. No korištenje ulja i masaža vlasišta ima dugu povijest koja seže unatrag tisućama godina i prisutna je u raznim kulturama širom svijeta. Ove tehnike su se razvijale i mijenjale tijekom vremena, ali su uvijek bile usmjerene prema očuvanju zdravlja vlasišta i kose.

Ova popularna metoda za poboljšanje rasta kose, jačanje korijena i hidrataciju te revitalizaciju vlasišta danas je raširenija nego ikad, barem sudeći po društvenim mrežama. Preporučuju se razna ulja, ali i razne četke idealne za masažu. 

Neki od popularnih izbora uključuju kokosovo ulje, ricinusovo ulje, maslinovo ulje, arganovo ulje, ružmarinovo ulje ili ulje čajevca. Što se tiče četki, najčešće su preporučivane one manje koje stanu u dlan te imaju produžetak koji se može primiti za jednostavno korištenje. Njihova cijena je desetak eura, a mogu se naći i u drogerijama kod nas. 

"Najdraža stvar u životu"

No sada tiktokerica Danielle Athena (@danielleathena) hvali jednu bežičnu električnu četku za vlasište marke Breo. Glavna prednost joj je, kaže, ta da se u ovu četku direktno može staviti ulje za vlasište i onda ga četka prilikom masaže rasprostranjuje po vlasištu. Osim što ova četka automatski rasprostranjuje ulje i masira vlasište, ima i značajku zračenja crvenim svjetlom. 

@danielleathena Whoever invented this hair oiling massager - i love you #haircare #hairoiling #redlighttherapy #redlighttherapybenefits #hairgrowth #hairgrowthtips #hairlossremedy #hairloss #hair #scalpmassage #scalpmassager #hairtok ♬ original sound - Danielle Athena

"Ovo mi je možda najdraža stvar u životu", istaknula je na početku tiktokerica. Potom je u videu pokazala kako četka radi. Dodala je da joj je najgora stvar u rutini kose masiranje vlasišta i da uvijek želi taj korak preskočiti. "No ovo doslovno radi sve za vas dok ulji vaše vlasište. Odlična je", istaknula je tiktokerica. "Malo je skuplja, ali vrijedi."

Video je u jednom danu skupio preko 500 tisuća pregleda i mnoštvo komentara. Mnogi su istaknuli da bi je rado kupili, ali im je preskupa. "Treba mi ovo", "Prodala si mi je", "Nevjerojatno", "Utjecala si na mene", "Koristite svoje ruke", "Čekam da Shein izbaci svoju verziju", "Nepotrebno", "Kupit ću je", "Cijena je luda, moje ruke su besplatne", "Cijena boli, ali je nevjerojatna!", "Ovo je genijalno, ali zašto mora biti tako skupo?"

Košta 290 eura

Breo Scalp3, AliExpress, 289.48 eura

Prema marki, ova četka se osim za aplikaciju ulja može koristiti i pod tušem u kombinaciji sa šamponom i regeneratorom ili nekim drugim proizvodima. Breo Scalp3 može se naći na stranicama poput Sheina, AliExpressa, Amazona i sl. Trenutno je na dosta mjesta rasprodana, ali na AliExpressu je na stanju po cijeni od 290 eura. 

Pročitajte više