Prema preporuci stomatologa, ovo je najbolja pasta za bjelji osmijeh

Foto: Shutterstock/makeup.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO želite blistaviji osmijeh bez skupog tretmana izbjeljivanja zubi u zubarskoj ordinaciji, dobre vijesti su da to možete postići jednostavnom primjenom zubne paste. Dr. Mike Wei, kozmetički stomatolog iz New Yorka s više od 230.000 pratitelja na Instagramu, preporučuje Colgate Optic bijelu pastu za zube kao brzo rješenje za uklanjanje površinskih mrlja i poboljšanje cjelokupnog izgleda zuba.

Prema proizvođaču, ova popularna zubna pasta će izbijeliti osmijeh već nakon prvog pranja. Posebna formula s klinički dokazanim Advanced Brighteners Systemom, koji premazuje zube, čini vaš osmijeh trenutačno vidljivo bjeljim. Neposredni učinak je privremen, ali kontinuiranom upotrebom dugotrajno izbjeljuje zube.

Pasta za izbjeljivanje zuba, cijena je 4.29 € (32.32 kn)

Dr. Wei preporučuje paste za zube koje sadrže vodikov peroksid za učinkovito uklanjanje površinskih mrlja i posvjetljivanje zuba u nekoliko tjedana. Ističe da je Colgate Optic White nježan prema zubnoj caklini, sadrži fluorid za zaštitu od karijesa te dodaje da takve paste mogu pomoći u očuvanju bjeline osmijeha.

Dr. Wei također savjetuje da redovito četkate zube pastom za izbjeljivanje najmanje dva puta dnevno ili nakon jela. Preporučuje i redovito čišćenje zubnog konca te izbjegavanje pušenja, konzumacije kave, čaja i hrane koja može ostavljati mrlje, poput bobičastog voća. Ako želite dodatno poboljšati bjelinu zuba, predlaže uključivanje izbjeljivača u svoju rutinu oralne higijene.

Pročitajte više