"Promašili smo cilj ovim videom": Apple se ispričao zbog reklame za novi iPad Pro

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je nedavno predstavio novu reklamu pod nazivom "Crush!" u sklopu promocije najnovijeg ultratankog iPad Pro modela. Međutim, ova reklama je naišla na val kritika u posljednjih nekoliko dana.

Apple je sada odgovorio na ovu kritiku, uputivši javnu ispriku Ad Ageu rekavši da je "promašio cilj s ovim videom".

Reklama "Crush" prikazuje razbijanje glazbenih instrumenata, boja, fotoaparata, knjiga, filmskih likova, skulptura i još mnogo toga. Cilj reklame bio je pokazati da se takva vrsta kreativnog izražavanja može postići i koristeći iPad, no mnogi nisu bili impresionirani s ovim konceptom.

U izjavi za Ad Age, Tor Myhren, Appleov potpredsjednik marketinških komunikacija, ispričao se zbog reklame:

"Kreativnost je u našoj DNK u Appleu i nevjerojatno nam je važno dizajnirati proizvode koji osnažuju kreativce diljem svijeta. Naš cilj je uvijek slaviti mnoštvo načina na koje se korisnici izražavaju i oživljavaju svoje ideje putem iPada. Promašili smo cilj s ovim videom i žao nam je", rekao je Tor Myhren, Appleov potpredsjednik marketinških komunikacija.

Planirano emitiranje reklame na televiziji sada je otkazano

Reklama "Crush" objavljena je na Twitter/X profilu Tima Cooka i Appleovom YouTube kanalu u utorak. Iako još nije emitirana putem plaćenih medija, planirano emitiranje reklame na televiziji je sada otkazano prema izvješćima. Unatoč tome, video i dalje ostaje dostupan na obje navedene platforme.

Pročitajte više