Tamna kuhinjska radna ploča kakvu ima Vanessa Hudgens mogla bi biti novi trend

Foto: Shutterstock/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VANESSA Hudgens, osim za modu, pokazala je izražen ukus i za dizajn interijera, posebno u svojoj elegantnoj kuhinji. Unatoč glamuroznim pojavljivanjima na crvenom tepihu, Vanessa redovito dijeli jednostavnije trenutke iz svog doma na Instagramu. U nedavnom videu, u kojem je pripremala smoothie, Vanessina kuhinja otkrila je tamne radne ploče koje se ističu u kontrastu s jednostavnim drvenim ormarićima.

Ako pratite najnovije trendove u kuhinjskom dizajnu, primijetit ćete da kuhinje s tamnim tonovima trenutno doživljavaju veliku popularnost. Tradicionalni materijali poput bijelog mramora ili kvarca, iako su dominirali desetljećima, sada polako ustupaju mjesto novim idejama.

Umjesto potpuno crne kuhinje, Vanessin dizajn postiže savršenu ravnotežu. Svijetli drveni ormarići sjajno se kombiniraju sa sivim tonom radnih ploča i pozadine, pokazujući da jednostavnost može biti iznimno efikasna dizajnerska odluka.

Dizajnerica i osnivačica Elana Designers istaknula je za časopis Livingetc: "Tamne ploče u boji škriljevca u kombinaciji s toplim drvenim ormarićima stvaraju moderan i uravnotežen izgled. Prirodni tonovi drva dodaju osjećaj udobnosti i topline, pružajući privlačan dojam prostoru. Kontrast s tamno sivim radnim pločama čini prostor vizualno upečatljivim te pridonosi i modernom izgledu."

Od kojeg materijala je radna ploča u Vanessinoj kuhinji?

Dizajneri interijera su za časopis Livingetc otkrili koji materijal može zamijeniti bijele ploče i kakav kamen obilježava Vanessin prostor. "Vanessine tamnosive radne ploče na prvi pogled izgledaju kao čvrsta površina ili kvarc", primjećuje dizajnerica interijera Amy Youngblood. "Čini se da nisu betonski jer su prilično glatki i imaju čist izgled. Mislim da tamni kvarc donosi industrijski dojam u kuhinju, umjesto čišćeg modernog izgleda", nadodala je.

Dizajnerica Elana Mendelson sugerira da bi mogao biti i neki oblik granita. "Vanessin pult izgleda kao svijetla polirana verzija granita pod nazivom Virginia Mist", kaže ona. "Mogao bi biti i porculan, vrlo izdržljiv materijal." Dakle, čini se da postoji nekoliko materijala koji mogu postići mekani, prošarani sivi izgled.

IKEA, Radna ploča po mjeri, crna efekt minerala/laminat

"Dolazi trend tamnijih radnih ploča"

Tamne kuhinjske ploče trenutno su izuzetno popularne, a čini se da su postale reakcija na dugotrajnu dominaciju bijelih ploča. "Posljednjih nekoliko godina dominirali su mramor i kvarc", ističe Amy. "Primjećujem da dolazi trend tamnijih radnih ploča, ali definitivno ne crnog granita koji smo vidjeli svugdje prije 20 godina! Tamniji kvarc s bijelim venama, pa čak i tamni beton, vrlo su moderni i pružaju drugačiji dojam od jednostavne bijele. Ipak, ne vidim da će svjetlije radne ploče uskoro izblijediti jer su vrlo klasične i bezvremenske."

Elana se slaže da će tamnije radne ploče imati svoj trenutak ove godine jer su dramatičnije i pridonose osobnosti kuhinje. "One se značajno razlikuju od bijelog kvarca i mramora koji smo gledali iz godine u godinu", kaže ona. "Trendovi se kreću prema više boja, zasićenosti, teksture i oblika."

Pročitajte više