Tvrtka za energetska pića Logana Paula suočava se s dvije tužbe. Evo o čemu je riječ

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIME HYDRATION, brend pića koji su 2022. godine osnovali poznati influenceri Logan Paul i KSI, suočava se s ozbiljnim pravnim izazovima. Tvrtka čije proizvode proizvodi i distribuira Congo Brands našla se u središtu nekoliko kolektivnih tužbi koje dovode u pitanje iskrenost marketinških tvrdnji i sigurnost proizvoda.

Kako navodi Entrepreneur, u posljednjoj tužbi, podnesenoj 8. travnja u New Yorku, Paul i KSI optuženi su za "varljive i obmanjujuće prakse" nakon što su testiranja, koja su naručili odvjetnici tužitelja, pokazala da limenke energetskih pića od 12 unci (oko 360 ml) sadrže između 215 i 225 miligrama kofeina, umjesto reklamiranih 200 miligrama.

Tužba navodi da je tužiteljica Lara Vera kupila nekoliko Prime pića okusa Blue Raspberry u kolovozu 2022. godine te da to nikada ne bi učinila da je znala pravi sadržaj kofeina. Traži 5 milijuna dolara odštete od Primea.

Druga, možda još ozbiljnija tužba, podignuta je u Kaliforniji u kolovozu 2023. godine. Tužiteljica Elizabeth Castillo optužuje Prime da njihova pića sadrže PFAS, poznat kao vječne kemikalije, koje se dosta koriste u industriji, ali mogu biti štetne za ljudsko zdravlje.

Neovisno testiranje treće strane na uzorcima pića Prime s okusom grožđa otkrilo je prisutnost ovih kemikalija, zbog čega Castillo traži odštetu od 5 milijuna dolara.

Paul je odbacio optužbe

Logan Paul odgovorio je u TikTok videu prije tri dana na drugu tužbu. Influencer je odbacio optužbe i negirao da bilo koji Prime proizvodi sadrže kemikalije ili tvari koje nije odobrila FDA (Food and Drug Administration, američka savezna agencija koja je dio Ministarstva zdravstva, op.a).

"Kao prvo, svatko može tužiti bilo koga u bilo koje vrijeme, što tužbu ne čini istinitom", rekao je Paul u videu. "A u ovom slučaju nije. Jedna je osoba provela nasumično istraživanje i nije pružila nijedan dokaz koji bi potkrijepio bilo koju od tvrdnji."

@loganpaul Addressing the PRIME accusations #ForeverHydrated @PRIME ♬ original sound - Logan Paul

U videu Paul tvrdi da "PFAS ili vječne kemikalije dolaze iz plastike", stoga PFAS u Prime Hydrationu potječe od plastične boce, a nije u piću.

"Ovo nije nekakva beznačajna poslovna operacija", rekao je Paul. "Koristimo boce najboljih proizvođača u Sjedinjenim Državama. Sve vaše omiljene marke pića koriste te boce. Ako je proizvod poslužen u plastici, oni izrađuju bocu za njih." Paul je zatim nazvao neovisno testiranje treće strane na PFAS "apsolutnom glupošću".

Pročitajte više