Evo kako da sami sastavite uljnu mješavinu za njegu kose

Foto: Shutterstock/terra-organica.hr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ULJA za kosu izuzetno su popularna jer je pomažu hidratizirati te joj daju lijepi sjaj. No, potrebno je znati koje je ulje najbolje za specifične probleme vaše kose i ciljeve kojima težite. Jojobino ulje jedno je od najpopularnijih za njegu kose, a brojni se frizeri slažu da je ono poželjan dio gotovo svačije rutine njege kose.

"Ulje jojobe se koristi stoljećima zbog svojih blagodati", rekla je Camille Friend, frizerka koja često radi sa slavnim osobama. Istaknula je kako je ulje jojobe posebno pogodno za njegu jer je slično prirodnim uljima koja proizvodi naša koža.

Odličan za hidrataciju kose

Ulje jojobe pomaže hidratizirati vlasište, spriječiti gubitak vlage i omekšati kosu. Također pomaže zaštititi kosu od oštećenja, poboljšava njezinu elastičnost i poboljšava opće zdravlje kose. Preporučljivo ga je nanijeti na kosu prije spavanja kako bi se kosu zaštitilo od trenja na jastuku, piše InStyle.

Dobro ga je nanositi i prije pranja kose ako vam se čini da šampon koji koristite isušuje vašu kosu, a može se kombinirati s drugim uljima, poput ulja paprene metvice, i koristiti kao pakung prije pranja kose.

Najbolje ga je nanositi od uha prema vrhovima kose izbjegavajući vlasište kako vam kosa ne bi izgledala masno. Ako ga koristite prije pranja, slobodno ga nanesite i na vlasište.

Lisa Vann, frizerka i vlasnica salona Vann Studio Salon Spa u Seattleu otkrila je kako ga ona koristi: "U maloj bočici kombinirajte jednu čajnu žličicu ulja jojobe i dvije čajne žličice ricinusovog ulja. Dodajte pet kapi ulja paprene metvice. Lagano protresite bočicu. Mješavinu umasirajte u tjeme, omotajte glavu ručnikom ili kapom za tuširanje. Ostavite sat vremena i zatim operite kosu."

Ulje jojobe, Terra Organica, 12 eura
Njegujuće ulje jojobe, Amazon, snižena cijena je 8.99 eura

 

 

 

 

Pročitajte više