25 milijuna funti i Roy Keane mogu lansirati Sunderland u otočki vrh

SUNDERLAND, koji ove sezone igra u Championshipu, odnosno drugoj engleskoj ligi, jučer je potvrdio plasman u Premierligu sljedeće godine, a njihov trener, slavni Irac Roy Keane, osim novog ugovora, dobiti će i 25 milijuna funti na raspolaganje za kupovinu pojačanja.

Predsjednik kluba, također Irac Niall Quinn, želi da klub, koji je prošle sezone ispao iz prve lige, u budućnosti dosegne zvjezdane trenutke i postane jedan od deset najboljih klubova Velike Britanije.

"Roy Keane ima sposobnosti da postane izvanredan trener. Siguran sam da će postati bolji trener nego igrač, a to je najbolje priznanje koje mu mogu izreći, jer je uistinu bio među najboljima. Presretan sam situacijom u klubu, a sve je podređenu Keanu i sve činimo po njegovu nalogu, a on stvarno želi stvoriti pravu momčad, koja je sposobna za velike stvari." - rekao je predsjednik novo-promoviranog engleskog kluba Niall Quinn, prenosi Tribalfootball.

Proslava promocije potrajati će nekoliko dana, a onda slijedi veliko (po)spremanje za napornu i superkvalitetnu Premierligu. Osim Sunderlanda u prvu ligu će i Birmingham.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više