Allegri: Trebali smo napraviti više

Foto: Hina

MNOGI su sumnjali, ali Juventus je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka demonstrirao kako nije momčad s kojom se može šaliti. Real je izgubio u Torinu 2:1, a trener talijanskog prvaka Massimiliano Allegri čestitao je svojim igračima na zasluženoj pobjedi.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu. Pokazali smo jednu zrelost, momci su zaslužili ovu pobjedu. Dobro, mogli smo neke stvari bolje odraditi u drugom poluvremenu, ali sve u svemu zadovoljan sam i ponosan na sve igrače. Pokazali su veliku zrelost", rekao je Allegri, kojem je ipak žao što Juve nije zabio još jedan pogodak. Svjestan je koliko bi to kapital bio za uzvrat u Madridu.

 

"Da, žao mi je jer smatram da smo trebali zabiti još jedan gol. Mogli smo pobijediti 3:1 da je Llorente iskoristio onu priliku, ali i ovo je dobro i vjerujem da ćemo u Madridu odigrati vrhunsku utakmicu te da ćemo proći u finale."

Allegri je susret protiv aktualnog europskog prvaka počeo u formaciji 4-3-1-2, a onda je u drugom dijelu uveo u igru Barzaglija i promijenio sustav u 3-5-2.
 
"Mislim da smo se vrlo dobro branili sa četiri igrača nazad, iako nije bilo lako ostaviti Barzaglija na klupi. Morao sam donijeti odluku i drago mi je što je odigrao odlično s klupe. Uostalom, Bonucci je imao žuti karton i morao sam mu uvesti još jednog suigrača u obrani."
 
Iznenađenje je i što je Sturaro, koji je ranije odigrao samo četiri minute u Ligi prvaka. dobio prednost ispred Pereyre u veznom redu.
 
"Tako sam odlučio jer Pereyra može promijeniti igru ulaskom s klupe, a Sturaro je bio u dobroj formi. Trebao sam nekoga tko će više pomoći obrani. Momci su se odlično branili u veznom redu, pogotovo u blokiranju Ramosa."
 
Uzvrat u Madridu igra se u srijedu 13. svibnja.

 

Pročitajte više