Ante Bilić protiv Bejarana za titulu prvaka Europe po WBO verziji

NAJBOLJI hrvatski boksački profesionalac, Ante Bilić, će se 21. travnja u Njemačkoj boriti protiv Dominikanca s domaćom putovnicom, Rafaela Bejarana za titulu prvaka Europe po WBO verziji.

Dvoboj je zakazan na priredbi uglednog Universum BOX Promotionsa, a o veličini samog eventa govori i podatak da će se u glavnoj borbi večeri za titulu u prvaka svijeta prema WBA verziji u super srednjoj kategoriji boriti Karoly Balzsay i Dimitri Sartison.

Ostatak popisa boksača koji će iste večeri nastupiti je jednako impresivan: Ruslan Chagaev, Juan Carlos Gomez, Rakhim Chakhkiev, Juergen Braehmer i druga zvučna imena iz svijeta profi boksa.

Značajno je napomenuti da je Bejaran inzistirao na neutralnom terenu za meč protiv hrvatskog boksačkog asa i tako je došlo do odabira ove priredbe nakon dugih i teških pregovora između dva menadžmenta. Splićanin je posljednjih mjeseci odrađivao pripreme u svom matičnom klubu KBK Ameno pod paskom svog stalnog stručnog vodstva, Milivoja Bajića i Veljka Vetme, da bi se zadnjih pet tjedana preselio u Njemačku gdje je na rasporedu bio finalni dio priprema koji podrazumijeva sparinge i spremanje taktike za Bejarana.

Iako zvuči kao trčanje pred rudo, Fight Site saznaje kako Bilić vez sada planira i kako dalje nakon eventualnog osvajana europskog pojasa. Njegova bi velika želja bila branit pojas u svom Splitu, a to mu automatski i otvara mogućnost napada na svjetski WBO ili WBA naslov.

Pročitajte više