Arsenal želi Mandžu, nezadovoljni Radošević planira povratak u HNL

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZADNJI dani zimskog prijelaznog roka su u tijeku. 

Blizu potpisa za Rijeku je "kolumbijski vlakić", napadač Jose Adolfo Valencia. Hrvatski doprvak pregovara i s Napolijem oko posudbe 20-godišnjeg hrvatskog veznjaka Josipa Radoševića koji je nesretan u Napulju. 

Chelsea dovodi Juana Cuadrada iz Fiorentine, a na posudfbu u Firencu će Mohamed Salah. 

Britanski mediji javljaju da Arsenal nudi 35 milijuna eura Atleticu za Marija Mandžukića, a Srđan Lakić će karijeru nastaviti u Paderbornu s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2016. godine.

Prijelazni rok 30. siječnja:

21:30 Mohamed Salah do kraja sezone trebao bi igrati na posudbi u Fiorentini. U suprotnom smjeru, u Chelsea ide Juan Cuadrado.

20:20 Tomislav Glumac napustio je Split i do kraja sezone će 23-godišnji branič nastupati za turski Balikesirspor.

 

19:40 Enner Valencia,  sjajni Ekvadorac iz redova West Hamma, trebao bi za 28 milijuna eura postati novi igrač Chelseaja.

19:00 Bayern je konačno odustao od Marca Reusa! Njemački mediji pišu kako Bayern u napadu ima dovoljno opcija, a i stalne ozljede Borussijinog igrača velik su rizik za Bavarce

17:30 Britanski mediji javljaju da Arsenal želi u zimskom prijelaznom roku dovesti Marija Mandžukića i spreman je za njega izdvojiti 35 milijuna eura

17:25 Trener Fiorentine Montella je potvrdio da je Juan Cuadrado postao novi igrač Chelseaja, koji je jučer prodao Schurrlea u Wolfsburg.

17:00 Ivica Olić je predstavljen u HSV-u. Uzeo je dres s brojem osam i poručio da će pokušati spasiti klub od ispadanja iz lige. 

 

16:10 Josip Radošević jedna je od tema dana u Italiji. Tamošnji mediji pišu kako je Rijeka poslala ponudu Napoliju za posudbu 20-godišnjeg hrvatskog veznjaka. Napoli bi, pak, poslao Radoševića na posudbu u talijanski Crotone, ali nogometaš se želi vratiti u Hrvatsku. 

15:50 Kolumbijski "Vlakić", Jose Adolfo Valencia, blizu je potpisa za Rijeku. 23-godišnji napadač već se nalazi u Marbelli gdje se Rijeka priprema za nastavak sezone.

14:30 Darren Fletcher (30) kapetan Škotske i drugi zamjenik kapetana Manchester Uniteda, ipak neće završiti karijeru kao "One club man" jer upravo završava 20-godišnji staž na Old Traffordu. Louis van Gaal potvrdio je da je Fletcher na liječničkom pregledu u West Hamu. Ugovor mu ističe na ljeto, ali ga je United za desetljeća vjerne službe nagradio odlaskom bez odštete pola godine prije kraja ugovora. "Važan mi je u svlačionici i drag kao osoba, ali činjenica je da ne igra dovoljno." rastao se LVG s igračem koji nije imao sreće s ozljedama i bolestima, ali je usprkos tome toliko dugo trajao u Unitedu.

14:00 Wilson Eduardo je igrač zbog čijeg odlaska nijedan navijač Dinama neće pustiti suzu, eventualno može nazdraviti što su se Mamići riješili jedne od mnogobrojnih loših akvizicija. U pola sezone na posudbi iz lisabonskog Sportinga nije pokazao ništa, pa je produžio u Den Haag, također na posudbu.

13:30 Evo još jednog iz priče "Kucamo na vrata zaboravljenih asova", iako bi Scottu Sinclairu (25), koji je iz Manchester Cityja prešao na polugodišnju posudbu u Aston Villu, bolje pristajalo "Kucamo na vrata onih koji su trebali postati asovi, ali to nikad nisu uspjeli." Krilni napadač je u drugoj polovici prošlog desetlječa proglašavan velikom nadom engleskog nogometa, ali ga je Chelsea potucao po posudbama u niželigašima. Odličan je bio u Swanseaju, za koji je igrao 2010-12, ali je prelaskom u još jedan veliki klub, Mancheshester City, opet nestao. Za aktualnog prvaka od dolaska 2012. odigrao je ukupno tri sata.

12:55 Sjećate se Srđana Lakića? Nisu ga zaboravili u prvoj Bundesligi, jer Paderborn, koji je tamo na 10. mjestu, šesti je njemački klub u karijeri 31-godišnjeg napadača iz Dubrovnika. Lakić koji je u polusezoni za Kaiserslautern postigao šest golova u drugoj ligi, više neće pomagati u borbi svoje bivše momčadi za povratak u prvu ligu. Potpisao je na godinu i pol za klub koji bi se na ljeto lako opet mogao naći u drugom razredu, jer mjesto koje Paderborn drži puno bolje zvuči nego što stvarno je - novi Lakićev klub od zone ispadanja udaljen je samo dva boda.

12:40 Kao što smo već pisali, Milan je do kraja sezone posudio Rominog napadača Matiu Destra, a sada možete vidjeti kako mu stoji dres koji će nositi do ljeta, a ako Rossoneri žele da u tim bojama bude i dalje, morat će do kraja sezone platiti 10 milijuna eura. Ovo je Destru (23) pad s konja na magarca, s obzirom da iz vice-prvaka i drugoplasirane momčadi, dolazi u onu koja je na tek 11. mjestu. Ali najbolji Romin strijelac prošle sezone (13 golova), ove nema status prvotimca, pa je otišao u Milano.

12:30 Dok navijači Hajduka mole Boga da se neki od igrača njihovog kluba proda kako bi preživio, Juventusov istaknuti navijač nudi model po kojem bi klub zadržao nezadrživog Paula Pogbu - tako da svaki Juventin donira 2 eura!

12:00 Ne miruju ni klubovi u regiji: Dinamo je u ljubljansku Olimpiju na polugodišnju posudbu poslao 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Krunu Ivančića (21).

11:00 Liverpool je prošlog ljeta Suareza neuspješno zamijenio s par desetaka milijuna funti plaćenih jalovih napadača, ali Rodgers opet mora pojačati taj dio momčadi, pa je s Burnleyom na korak do dogovora o transfera 22-godišnjeg napadača Danny Ingsa, kojem na ljeto istječe ugovor. U klubu koji je Premier League izborio drugim mjestom prošle godine u Championshipu. svjesni su kako se poziv s Anfielda ne odbija.

Ali, traže da strijelac sedam golova ove sezone u Premiershipu (21 je zabio prošle sezone u drugoj ligi) ostane do kraja sezone na posudbi. Liverpool nema ništa protiv, ali žele što prije zaključiti posao kako bi iz konkurencije za napadačev potpis izbacili Tottenham i Real Sociedad. Iako je Ings na ljeto slobodan igrač, Liverpool mora platiti naknadu jer je mlađi od 24 godine. Napadač koji je nastupa za mladu reprezentaciju Engleske, u Burnely je došao u ljeto 2011. iz Bournemoutha za milijun funti.

10:00 Hull je s moskovskim Lokomotivom dogovorio 3 milijuna funti težak transfer 29-godišnjeg senegalskog napadača Damea N'Doyea, potvrdio je Steve Bruce. Trener Tigrova dodaje kako posao još nije zaključen. N'Doye se proslavio u Copenhagen, za koji je od 2009. do 2012. zabijao u Europi, nakon čega ga je u Lokomotiv doveo Slaven Bilić. Ali, od tada ne bilježi suviše pohvalnu golgetersku statistiku; u dvije i pol ruske sezone zabio je 27 golova.

TRANSFERI:

 IGRAČ   DOLAZAK   ODLAZAK   PRIJELAZ
Tomislav Glumac Balikesispor Split Transfer
Srđan Lakić Paderborn Kaiserslautern Transfer
Scott Sinclair Aston Villa Manchester City Posudba
Darren Flethcer West Ham Manchester United Transfer
Alex Fernandez Rijeka

Espanyol

Posudba
Ivica Olić HSV  

Wolfsburg

Transfer
Mattia Destro Milan

Roma

Posudba
Mapou Yanga-Mbiwa Roma Newcastle Transfer
Samuel Eto`o Sampdoria Everton Transfer
Lucas Silva Real Cruzeiro Transfer
Marcelo Brozović Inter Dinamo Transfer
Gabriel Paulista Arsenal Villarreal Transfer
Martin Odegaard Real Stromsgodset Transfer
Wesley Hoedt Lazio AZ Transfer
Mauricio Lazio Sporting Posudba
Koen Casteels Wolfsburg Hoffenheim Transfer
Pantić Chelsea Partizan Transfer
Mauricio Lazio Sporting Posudba
Krystian Bielik Arsenal Legia Transfer
Suso Milan Liverpool Transfer
Alexandru Matel Dinamo Astra Transfer
Matija Nastastić Schalke Manchester City Posudba
Jermain Defoe Sunderland Toronto Transfer
Wilfrid Bony Manchester City Swansea Transfer
Carlos Gil Aston Villa Valencia Transfer
Yaya Sanogo Crystal Palace Arsenal Posudba
Sebastian Giovinco Toronto Juventus Slobodan transfer
Mehmed Alispahić Sarajevo Rijeka Slobodan transfer
Marin Tomasov Rijeka Munchen 1860 Slobodan transfer
Alessandro Diamanti Fiorentina Guangzhou Posudba
Duje Čop Cagliari Dinamo Transfer
Xherdan Shaqiri Inter Bayern Transfer
Tomaš Kalaš Middlesbrough Chelsea Posudba
Andrija Vuković Balikesirspor Split Transfer
Željko Brkić Cagliari Udinese Posudba
Miguel Layun Watford Granada Transfer

 Victor Valdes 

 Manchester United   Barcelona   Slobodan transfer 
 Alejandro Gonzales  Cagliari  Verona   Posudba 
 Edimar   Cordoba   Chievo   Posudba 
 Michael Keane   Burnley   Manchester United   Transfer 
 Tod Kane   Nottingham F  Chelsea   Posudba
 Lewis Baker  Sheffield W   Chelsea   Posudba 
 Masahudu Alhassan  Latina   Genoa   Posudba
 Mauricio Pinilla   Atalanta   Genoa   Posudba 
 Lass   Granada   Rayo V.  Posudba 
 Cani   Atletico Madrid   Villarreal   Posudba 
 Mauro Zarate   QPR   West Ham   Posudba 
 Fernando Torres   Atletico Madrid   Milan   Posudba
 Oriol Riera   Deportivo   Wigan   Posudba 
 Alessio Cerci   Milan   Atletico Madrid   Posudba 
Egor Filippenko  Malaga  BATE   Transfer 
 Mark Schwarzer   Chelsea    Leicester    Slobodan transfer 
 Lukas Podolski   Inter   Arsenal    Posudba 
 Enzo N. Perez   Benfica  

 Valencia  

 Transfer 

  

 

 


 


 

 

Pročitajte više