Astra, posljednja šansa Zokijevog Dinama

Foto: Index

Dinamo večeras kod Astre s početkom u 21:05 u utakmici petog kola Europa lige traži pobjedu i nastavak sna o europskom proljeću.
 
Paradokslano, ali Dinamo unatoč možda najsumornijoj europskoj jeseni u posljednjih nekoliko godina i dalje ima solidne izglede da prezimi u Europi i napravi nešto što u Maksimiru čekaju pune 44 godine. Međutim, Modri ne ovise sami o sebi, štoviše, ako se neke stvari veće večeras ne poklope, onako kako bi oni željeli, Dinamo bi mogao završiti svoj europski put i prije posljednjeg kola. Ako Dinamo večeras i dobije Astru, a Celtic svlada doma rasterećeni Red Bull, europska avantura za momčad Zorana Mamića je gotova.
 
Salzburg razotkrio sve slabosti Dinama
 
No, ruku na srce, svojim predstavama ove sezone Modri nisu ni zaslužili nešto više. Osim prva dva meča (u Zagrebu je demolirana Astra, pa potom nesretni i nespretni poraz u Glasgowu kad je Dinamo potpuno nadigrao škotskog prvaka, a samo nespretnošću svojih napadača to nije znao kapitalizirati), sve ostalo je bilo jako, jako loše. Dvije vezane blamaže protiv Salzburga pokazale su koliko je zapravo Dinamo daleko čak i od europskog srednjeg razreda, unatoč floskulama Zorana Mamića o ''najboljem Dinamu u posljednjih 10 godina''.
 
Unatoč lošim igrama, Dinamo ima solidne šanse, ali ne ovisi o sebi
 
Ipak, šansa postoji, a toga je svjestan i Zoran Mamić čiji će igrači igrati svoju utakmicu, a jednim uhom osluškivati što se događa na Celtic Parku te se nadati da će Soriano i družba imati jednako uspješnu večer kakvu su imali u Zagrebu.
 
''Čeka nas predzadnja utakmica u Europi ove godine i nadam se da ćemo u noj uspjeti popraviti sve ono loše što smo pokazali u utakmicama sa Salzburgom. I dalje smo u igri i obećavam da ćemo dati sve kako bismo popravili i dojam i rezultat. Pa na koncu, kako bismo osvojili i bodove koji donose bolji koeficijent'', rekao je Zoran Mamić.
 
Na pitanje novinara može li usporediti Astru sada s onom momčadi koja je bila teško poražena u Zagrebu, Mamić je rekao:
 
''Promijenili su trenera, a neki igrači igraju danas puno više nego prije. No, mi se ne zamaramo  njima. Bitno je kako ćemo mi odigrati, kakvu razinu kvalitete ćemo pokazati'', kazao je trener Dinama te je dodao:
 
''Unatoč tome što smo imali veliku pauzu, što nismo dugo igrali, uvjeren sam da smo u tjelesnom smislu bolji prije te gotovo trotjedne stanke, a vidim da je i atmosfera u momčadi puno bolja.''
Dinamo ovisi o Austrijancima, a to zna i Mamić mlađi:
 
Vjerujemo u Red Bull
 
''Nadam se da Celtic neće pobijediti. Vidjet ćemo u kakvom će sastavu igrati Red Bull. Istina, oni jesu sigurni, ali i koeficijent je bitan. Ipak, večeras ćemo biti puno pametniji.''
 
Utakmica počinje u 21:05.
 
Očekivani sastavi:
 
ASTRA (4-2-3-1): Lung, Platsikas,Ben Youssef, Oros, Junior, laban, Florescu, Enache, Budescu, William, Bukari
 
DINAMO (4-3-3): Eduardo, Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić, Brozović, Vukojević, Antolić, Soudani, Henriquez, Čop
 

Pročitajte više