Balić obećao pomoći: "Napravit ćemo kvalitetan program za budućnost hrvatskog rukometa"

Foto: Index

ČELNICI Hrvatskog rukometnog saveza sastali su se danas sa legendom hrvatskog i svjetskog rukometa Ivanom Balićem u Njemačkoj kako bi dogovorili moguću suradnju i razgovarali o novom hrvatskom izborniku.

Podsjetimo, Slavko Goluža je prije nekoliko dana podnio ostavku nakon šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Zoran Gobac, alfa i omega domaćeg rukometa, najavio je kako će odluku o novom izborniku donijeti u konzultacijama s Balićem, koji bi na ljeto trebao zasjeti na funkciju koordinatora HRS-a za reprezentacije.

"Počašćen sam što su predstavnici HRS-a došli u Njemačku kako bi razgovarali sa mnom i što me vide u budućnosti u jednoj od uloga u hrvatskom rukometu. Međutim, ja sam još uvijek igrač Wetzlara i ne mogu donositi odluke. Dogovorili smo se da pomognem svojim prijedlozima i savjetom, što ću i učiniti u nadolazećem periodu.

Kad mi u lipnju istekne ugovor i službeno završim igračku karijeru rado ću se odazvati pozivu HRS-a te prihvatiti odgovarajuću funkciju u Savezu. Vjerujem kako ću nakon uvida u stvarnu situaciju zajedno sa stručnim ljudima napraviti kvalitetan program kojim će se odrediti daljnja budućnost hrvatskog rukometa", poručio je Balić.

Podsjetimo, nakon Golužine očekivane ostavke kao najveći favorit za novog izbornika predstavljen je Zvonimir Serdarušić, kojem bi pomoćnik mogao postati bivši Balićev suigrač Pero Metličić. U međuvremenu se u utrku za Serdarušićem uključio i moćni francuski PSG. U Indexovoj anketi među čitateljima visoko kotiraju i Veselin Vujović, Lino Červar i Irfan Smajlagić.
 

> Noka Serdarušić potvrdio za Index: PSG me želi, ali ne idem u Pariz bez braće Karabatić

> Goluža podnio ostavku: "Očito nisam opravdao očekivanja"

> Noka Serdarušić: Hrvatska može bolje, a Metličić bi bio sjajan pomoćnik

> Gobac potvrdio: Serdarušić i Metličić najbliže klupi Hrvatske, čeka se Balićev blagoslov


 

Pročitajte više