Balotelli, kronika ludila: Klupski svećenik i Mancini opet spasili bezobraznika

Foto: AFP

MARIO BALOTELLI se nakon fajta s menadžerom Robertom Manicinijem povukao u izolaciju s Cityjevim klupskim kapelanom Peterom Horlockom.

Sa svećenikom želi naći oprost i utjehu nakon posljednjeg u nizu brojnih ispada koje je priredio u dvije i pol godine, koliko je u Manchesteru.

City ga je Interu platio 22 milijuna dolara u ljeto 2010., a on je do proljeća iduće godine već stigao dva puta dobiti crveni karton, slupati automobil i juniore koji su trenirali na pomoćnom terenu gađati strelicama za pikado!

Englezima je pokazao tko im je došao u zemlju posebno nakon prve "saobraćajke", samo par dana nakon prelaska u City: Audi R8 slupao je vozeći se na trening. Kod sebe je imao pet tisuća funti (oko 46 tisuća kuna), a na pitanje policajaca zašto nosi toliko "keša", Balotelli im je je odgovorio: "Zato što sam bogat".

Bahatošću i bezobrazlukom istaknuo se i na kraju 2010., kada je na novinarsko pitanje kako tumači da je u Fifinom izboru za mladog nogometaša godine pobijedio Jacka Wilsherea, odgovorio: "Nikad nisam čuo za njega".

U ljeto 2011. istaknuo se izrugivanjem protivnika na prijeteljskoj utakmici protiv LA Galaxyja: Sam pred golom, odlučio je nekonvencionalno poentirati - napravio je piruetu i onda petom pucao pored praznih vrata. Bijesni Mancini odmah ga je zamijenio.


U listopadu iste godine, priredio je vatromet, ali u kupaonici svog stana, što je dovelo do intervencije vatrogasaca. Idući dan, zabio je u mančesterkom derbiju, a gol je proslavio pokazujući majicu s natpisom "Zašto uvijek ja?"

Bila je to posebno plodna godina za Balotellija, jer do početka 2012. stigao je još: Dobiti treći crveni karton u Prmeiershipu, pobjeći iz karantene prije derbija s Chelseajem i na kraju, potući se na treningu sa suigračem Micahom Richardsom.

U 2012. krenuo je u svom stilu: Na utakmici protiv Tottenhama, kopačkom je zgazio na glavu Scotta Parkera dok je ovaj ležao na zemlji, zbog čega je suspendiran na četiri utakmice.

Nakon što je upao na presiscu svog bivšeg kluba Intera, kako bi objavio ustoličenje novog trenera Andree Stramaccionija, dobio je i četvrti crveni karton: Dva puta je dobio žuti karton zbog startova nad Arsenalovom beku Bacaryju Sagni, a osim toga, brutalnim startom zamalo je slomio nogu Alexu Songu.

Balotelli bez kazne!
 
Nevjerojatno zvuči, ali je istina: Manchester City neće kazniti Marija Balotellija zbog ispada, objavio je engleski prvak.

Mancini je poručio: "Dat ću mu još 100 prilika ako mislim da se može promijeniti. Zato sam ovdje. Ponekad se ljutim na njega jer ne radi dovoljno za to, ali dat ću mu novu priliku. Mlad je, ima 22 godine i smije pogriješiti."


Objasnio je kako cijela situacija puno gore izgleda na fotografijama, nego što je bila u stvarnosti:

"Na dvije sekunde sam izgubio kontrolu, jer nije želio napustiti teren. Ali nije bilo tako loše pišu mediji i prikazuju fotografije. Mario je udario suigrača i rekao sam mu: "Odlazi, napusti teren". On je rekao "ne", pa sam ga zgrabio za dres i gurao s travnjaka. To se dogodilo i nije bilo tučnjave."

Demantirao je da bi Balotelli zbog najnovijeg ispada morao otići iz kluba: "Ovo ne mijenja ništa, jer nešto tako se događa, ali između igrača."

Balotelli je ove sezone postigao samo jedan gol u 13 nastupa u Premiershipu, dok je u Ligi prvaka također poentirao tek jednom.

Pročitajte više