Bandić o nogometnom centru na Sveticama: Bolje Zagreb, nego Slovenija. Krećemo sljedeće godine!

Foto: Index

"HVALA Bogu da je ljudima to konačno došlo u glavu. I HNS i ja napravit ćemo sve da se to iduće godine krene graditi u Zagrebu", komentirao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gradnju centra za pripremu nogometaša na zagrebačkim Sveticama. 

> Nakon 23 godine čekanja: Šuker i Bandić na Sveticama grade kamp hrvatske reprezentacije!

"Bolje u Zagrebu nego u Sloveniji. Spremni smo i otvoreni na sve solucije", dodao je Bandić.

Gradnja centra na Sveticama počinje iduće godine. Imat će malu kliniku te sudačku akademiju, a djelomično će ga financirati i UEFA. Osim u Zagrebu, Hrvatski nogometni savez izgradit će još pet ovakvih centara u Hrvatskoj.

"Gradnja će početi iduće godine, a to neće biti kamp već centar za pripremu svi naših reprezentacija, a prva lokacija od pet koliko će ih se graditi u Hrvatskoj bit će na zagrebačkim Sveticama", rekao je jučer izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović.

"Tu bi bila i mala klinika, naša akademija, sudačka akademija - to bi bilo jedno sportsko učilište gdje bi svi segmenti nogometne igre imali svoje mjesto."

Razlika između centra i kampa je, objasnio je Vrbanović, u količini novca koji se mora izdvojiti. Kamp je puno skuplji, a naš objekt će djelomično biti sufinanciran od UEFA-e.

"Dobili smo suglasnost da su oni spremni podržati tu investiciju. Oni samo sufinanciraju projekte što znači da ćemo morati biti dovoljno lukavi da na više vrata kucamo i da sakupimo dovoljno sredstava da sagradimo jedan objekt koji je apsolutno primjeren statusu, značaju, ali i vrijednosti našeg nogometa u hrvatskom društvu."

Pročitajte više