Belgijski desant na Zagreb: Navijači prave rang-liste za podjelu četiri tisuće ulaznica

Screenshot (dh.be)

BELGIJSKI navijači spremaju desant na Maksimir. Više od mjesec dana uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske, koja će se odigrati 11. listopada, belgijski navijači su kupili više od tisuću ulaznica.

Navijačima koji uživaju u najboljim igrama malo je četiri tisuće ulaznica, koliko su dobili od HNS-a za povijesnu utakmicu kojom mogu osigurati Svjetsko prvenstvo.

"Imamo već više od tisuću rezerviranih ulaznica, a broj svakim danom raste", rekao je Erik Reynaerts, predsjednik kluba navijača belgijske nogometne reprezentacije "1895".

Da bi mogli dobiti ulaznicu navijači moraju biti članovi kluba "1895", a zbog ludnice oko ulaznica klub navijača više ne prima članove. Ima ih oko 25 tisuća, a tek svaki šesti član će moći na Maksimir.

"Biti član nije dovoljno da bi se dobila ulaznica. Na papir ćemo staviti pravila po kojima određujemo tko može dobiti ulaznice ua Hrvatsku."

Fanatizam belgijskih navijača u posljednje vrijeme ruši sve rekorde. Skoro deset tisuća bilo ih je u Škotskoj gdje je njihova reprezentacija pobjedom stigla na korak od plasmana u Brazil.

U Glasgowu nije bilo problema, očekuju li ih belgijski navijači u Zagrebu?

"Ne! Škotski navijači nisu imali nikakvih problema u Zagrebu, pa probleme ne očekujemo ni mi."

Pročitajte više