Bayern želi Čudo iz Kustošije? Insajder: Godinama ga prate

Foto: Profimedia

NJEMAČKI insajder Florian Plettenberg na X-u je pisao o navodnom interesu Bayerna za Barceloninog braniča Mikayila Fayea (19). Tvrdi da Bavarci prate Senegalca, koji nastupa za drugu momčad Barcelone u trećoj španjolskoj ligi, te su ga proteklih godina skauti gledali na turnirima. Međutim, zasad se ne očekuju konkretni upiti.

Prema podacima Transfermarkta, Fayeova nogometna karijera započela je u senegalskom Diambarsu, otkuda je u veljači 2023. stigao u hrvatskog niželigaša Kustošiju. Svega nekoliko mjeseci kasnije dovela ga je Barcelona. Prema Transfermarktu, taj je transfer vrijedio 1.5 milijuna eura, no govorilo se i da je prava vrijednost pet milijuna eura te da su u posao uključeni razni bonusi.

"Čudo iz Kustošije"

Trenutna procijenjena vrijednost na toj stranici mu je pet milijuna eura. Engleski mediji prozvali su ga "Čudom iz Kustošije", a dosad je za drugu ekipu Barcelone upisao 28 nastupa i četiri pogotka.

Bio je i na klupi prvog sastava trenera Xavija Hernandeza, ali još nije debitirao. Ugovor s Barcelonom vrijedi mu do 2027. godine. Također, Faye je u debiju za Senegal postigao pogodak u slavlju nad Gabonom (3:0).

Pročitajte više