Bilić: Glupost je da sam trener za reprezentaciju, a ne za klub

Foto: Getty images

SLAVEN BILIĆ dao je veliki intervju o svojim moskovskim danima...

"Uživao sam živjeti u Moskvi. Kada je lijepo vrijeme to je najbolji grad na svijetu. Uistinu to mislim, upravo je fantastičan. Naravno, tijekom zime kad pogledaš kroz prozor, uopće nemaš nikakvu želju izaći van. Međutim, sve u svemu bilo je prekrasno", priznao je.

"Istovremeno sam vodio jednu sjajnu momčad kao što je Lokomotiva i bio dijelom izvrsno organiziranog kluba. Nikada nisam niti ću požaliti što sam prihvatio ponudu Olge Smorodskaye, koju i danas jednako cijenim. Iako, da mi je netko rekao prije godinu dana da ću dobiti otkaz kao trener Lokomotive nakon samo jedne sezone, ne bi ni preuzeo klub", spremno će.

Vjeruje kako bi, da je dobio priliku, druge sezone klub napredovao...

"Danas sam puno pametniji, iskusniji i vjerujem kako bi u drugoj sezoni klub uzdignuo na jednu veću razinu. Smatram da bi uspio u svom naumu, no nažalost nisam dobio priliku. Moram priznati da mi isprva nije bilo lako voditi sve te igrače koje sam dobio na raspolaganje. Bilo je tu puno različitih nacionalnosti i tipova osoba, a kompleksnost i snaga ruske lige nevjerojatna je."

O Krešiću i Ćorluki ima samo riječi hvale...

"Ćorluka i Krešić su profesionalni nogometaši, a ne moji igrači. Oni će nastaviti svoj životni put u kojem god ih smjeru odvede. Smatram da Ćorluku u svakom slučaju moraju zadržati, on je jedan od najboljih braniča u ruskoj Premierligi, u to nema sumnje.

Na kraju je pokušao sumirati razlog neuspjeha...

"Ne postoji jedan glavni razlog, više je to mozaik u kojem je sudjelovalo stotine čimbenika, od mog neiskustva, promjenjive forme momčadi, ozljeda, manjka sreće i mnogo drugih stvari. No, sigurno da na meni leži najveća odgovornost. Ako moram reći što si zamjeram, onda su to pretjerane rotacije igrača, što na primjer nikada prije nisam radio niti bio pobornik."

"Ne, ne bih se složio da sam više trener za reprezentaciju no za klub, to su gluposti. Obožavam raditi u klubu, 24 sata biti posvećen momčadi i raditi", za kraj će.

Pročitajte više