Bilić prije odlaska iz Bešiktaša izgubio još jedan istanbulski derbi

Foto: EPA/Hina

OTKAZ koji je Slaven Bilić dobio jer ni u drugoj sezoni nije uspio bolje od trećeg mjesta, iza Galatasaraya i Fenerbahčea, nije uspio motivirati Bešiktaševog trenera na odlasku i igrače.

U 33., predzadnjem kolu turskog prvenstva, poraženi su kod Galatasaraya 2:0 i tako prvenstvo završili na trećem mjestu bez obzira na rezultat u zadnjem kolu, a umjesto očekivanih kvalifikacija za Ligu prvaka, idu u pretkolo EL.

Golove za pobjednike postigli su Oztekin u 11. i Sneijder u 80. minuti, a Galatasaray je tako došao na samo bod od osvajanja naslova prvaka, jer kolo prije kraja ima šest bodova i utakmicu više od drugoplasiranog Fenerbahčea, koji sutra gostuje kod Istanbul Basaksehira.

Ako Fener pobjedi, Galata u zadnje kolo ide s tri boda prednosti ispred jedinog konkurenta, koji bi sutrašnjim remijem ili porazom odmah predao titulu Galatasarayu.
 

 
Bilić dakle ponavlja rezultat od prošle godine, koji ne zadovoljava upravu i navijače, jer kao što je i sam govorio, "nije doveden da bi bio treći", a drugi razlog zbog kojeg Bešiktaš s njim prekida suradnju očajan je skor u susretima s jedinim rivalima, koji je samo potvrđen današnjim porazom od Galatasaraya:

U dvije godine Bilić je osam puta igrao protiv Galatasaraya i Fenerbahčea i u tim derbijima nema nijedu pobjedu, tek dva remija i šest poraza.

 
 

Standings provided by

 


 

Pročitajte više