Bitka za Tigra: Real čeka sa 60 milijuna, Atletico mu nudi više nego što su zajedno imali Torres i Aguero!

Foto: AFP

60 MILIJUNA eura odštetna je klauzula za koju iz Atletica može otići fantastični golgeter Radamel Falcao, koji je ove sezone u 15 nastupa za svoj klub postigao 19 golova.

Kakav je strijelac, El Tigre je po tko zna koji put podsjetio za vikend, kada je nakon deset godina i deset mjeseci postao prvi kojem je na jednoj utakmici Primere zabio pet golova, a nastradao je Deportivo.

Ovakva ubojitost dolazi uz gore navedenu cijenu, koju trenutno mogu platiti samo tri kluba: Real, Chelsea i Manchester City i koji svi žarko žele kolumbijskog strijelca.

Međutim, ni Atletico nije Falcaa dobio "džabe" - s transferom koji s bonusima može iznositi do 47 milijuna eura njegovom bivšem klubu Portu, najskuplji je igrač u povijesti.

Međutim, golgetera Falcaovih kvaliteta praktički je nemoguće kupiti (osim ako ne privolite Messija, Ronalda ili Ibrahimovića), što itekako znaju na Vicente Calderonu, pa bogate klubove koji želje njihovog najboljeg igrača, namjeravaju odbiti bogovskim ugovorom kojeg spremaju za najboljeg strijelca.

Ako Atletico na kraju sezone osigura izravan plasman u Ligu prvaka, dakle ako bude među prve tri momčadi Primere (što je pozicija koju za sada čvrsto drži), Falcau će ponuditi poboljšanje ugovora, po kojem će zarađivati 15 milijuna eura godišnje, doznaje "El Mundo".

Igrač i njegov agent Jorge Mendes (koji zastupa Mourinha i Ronalda) trebaju razmotriti hoće li prihvatiti da Falcao godišnje zarađuje više nego što su zajedno primali Fernando Torres i Sergio Aguero, njegovi prethodnici u Atleticu.

Pročitajte više