Bog čuva Talijane i Balotellija: Prandelli nakon utakmice hodočastio do 5 ujutro

SVAKA čast Mariju Balotelliju na dva gola protiv Njemačke, čestitke Pirlu, Cassanu i ostalima na plasmanu u finale Eura, ali najveće zasluge ipak pripadaju izborniku Cesareu Prandelliju.

Mnoge je Prandelli iznenadio pozivanjem Balotellija i Cassana na Euro zbog njihove problematične naravi. No, u izostanku boljih opcija, Prandelli ih je morao pozvati čak i da nije htio. Ali želio ih je, vjerovao je da ih može ukrotiti. Kako je to uspio?

"Trenirao sam Andriana Mutua, Cassana, Balotellija. Svu trojicu je teško trenirati, no odlični su igrači, oni koji donose pobjede".

"Balotelli ima ogroman potencijal, a u klubu ima dobrog trenera, Mancinija, koji će mu pomoći da se razvije. Mario će opet igrati kao protiv Njemačke", rekao je Prandelli dan nakon burne noći koja nije razjasnila njegovu sudbinu na klupi Italije. Dan uoči polufinala poželio se vratiti klupskom nogometu, a to je zabrinulo dio igrača.

"Još ne pričamo o rastanku. Buffon me pitao o budućnosti, razgovarali smo, bilo mi je drago što je zabrinut, ali ne želim postavljati nikakve uvjete pred Savez. Nitko još ne ide nikamo", potvrdio je Prandelli.

Prandelli nakon Njemačke hodočastio do 5 ujutro

Nakon sinoćnje pobjede protiv Njemačke (2:1) talijanski izbornik i njegov stručni stožer hodočastili su pješice do 10 kilometara udaljenog svetišta Župe Svete obitelji pored Krakowa. U bazu Azzura u Wieliczki vratili su se tek u 5 sati ujutro.


Prandelli je poznat kako vrlo pobožna osoba, a hodočastio je i nakon pobjede protiv Irske, ali tada je prošao čak 20 kilometara.

Balotellijev trener u Manchester Cityju Roberto Mancini ove je godine posjetio Međugorje gdje je skupljao energiju za završnicu sezone u kojoj je na kraju ipak uspio uhvatiti naslov prvaka. I u engleskom klubu Balotelli je imao problema, zbog sukoba sa suigračima bio je blizu odlaska, ali Mancini ga je nakon osvojenog prvenstva urazumio i odlučio zadržati i sljedeće sezone.

Giovanni Trapattoni na početku irskih priprema pješačio je osam kilometara na svetu irsku planinu Croagh Patrick, no viša sila nije mu pomogla izbjeći tri poraza na Euru.

Pročitajte više