Odlična atmosfera na niželigaškom derbiju. Ikona Hajduka u igri, a u publici traktor

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

ZA VIKEND je na Borovištu u Unešiću, mjestu u blizini Drniša, odigran veliki derbi 3. NL Jug, koji bi mogao odlučivati o plasmanu u viši rang. Zadar je upisao gostujuću pobjedu kod Zagore 2:1 i tako je preskočio na vrhu ljestvice samo dva kola prije kraja. 

Zadar ima dva boda prednosti, a do kraja sezone mora još gostovati kod Omiša i dočekati RNK Split. Gledalište u Unešiću bilo je ispunjeno i vjerojatno je oboren rekord četvrtog ranga domaćeg nogometa. Navijači su sjedili na tribinama, ogradama, a neki čak i na traktoru, kao što se vidi na fotografiji Nikše Stipaničeva.

Preživio tešku nesreću

U kadru je i kapetan Zagore, 37-godišnji Drago Gabrić. U karijeri ima 93 nastupa za Hajduk, iz kojeg je 2009. otišao u turski Trabzonspor, u kojem je osvojio Kup i Superkup. Godine 2011. doživio je tešku prometnu nesreću, nakon koje se borio za život, ali se izvukao i vratio nogometu.

Već pet godina nosi dres Zagore i prva je zvijezda kluba iz Unešića, koji pokušava odvesti u treći rang. Međutim, nakon posljednjeg derbija domaći navijači nisu otišli kućama u dobrom raspoloženju jer je niz Zagore od 13 pobjeda prekinut u ključnom trenutku.

 

Pročitajte više