Brazilci sanjaju prvo olimpijsko zlato u nogometu, Neymar: Spremni smo otići do kraja!

BRAZILCIMA nedostaje samo zlato s Olimpijskih igara kako bi upotpunili kolekciju osvojenih trofeja u nogometu.

Brazilski napadač Neymar nada se kako će do konačnog cilja, osvajanja zlata u Londonu, doći u subotu kada igraju finalni susret protiv Meksika.

"Svaka mi je utakmica važna, radilo se o finalu ili ligaškom susretu. Ovo je moj prvi veliki finale s Brazilom i zato sam ponosan što ću predstavljati svoju zemlju u ovako važnom trenutku, u našem prvom olimpijskom finalu nakon 24 godine. Nema tu nikakvih tajni, finale kao i svako drugo, vrijedno je trofeja i zato moramo biti fokusirani od početka kako bismo na kraju bili pobjednici", rekao je Neymar.

Brazil je do sada igrao dva puta u finalima Olimpijskih igara - 1984. u Los Angelesu te 1988. u Seulu, dok su u Pekingu prije četiri godine uzeli broncu.

"Sve nam je jasno. Moramo igrati kao i do sada jer smo tako dobro funkcionirali. Moj posao je pomoći reprezentaciji da pobjeđuje. Pokušat ću pružiti svoj maksimum i u finalu, zabiti ili asistirati. Brazil nikada nije osvojio zlato, a ja se osjećam spremnim s ovom momčadi otići do kraja", za kraj će Neymar.

Pročitajte više