Cedevita na krilima fantastičnog Sutona pregazila Zagreb, Šibenik uz stotku prema prvoj ligi

Foto: Nenad Dugi/Cropix, Index

CEDEVITA je na gostovanju u Trnskom u 2. kolu A-1 Lige za prvaka pobijedila Zagreb s 91:72.

Domaća momčad povela je 9:2, ali je tada Cedevita zaigrala puno bolje i stigla do vodstva 18:17. Na poluvrijeme se otišlo s velikih 45:27 za Cedevitu, a do kraja susreta Zagreb je uspio stići na -5, ali preokrenuti rezultat nije uspio.

Cedevitu je predvodio Goran Suton s 27 poena uz sjajan šut 12-13. Najbolji igrač utakmice imao je i devet skokova.

Bankarima prvi poraz

U drugoj utakmici Split je pobijedio Jolly sa 71:69. U vrlo neizvjesnoj utakmici košarkaši Jolly Jadranske banke doživjeli su svoj prvi prvenstveni poraz u Ligi za prvaka u lijepoj i interesantnoj košarkaškoj predstavi pred 700-injak gledatelja na Splitskim Gripama.

Iako su bili blizu toga da uzmu skalp Splićanima, nisu izdržali do samog kraja. U penal završnici pribranijima su se pokazali domaći košarkaši, te su tako došli do svoje prve pobjede na Gripama, ujedno i druge u Ligi za prvaka. Ross i Subotić izmjenjivali su se na liniji slobodnih bacanja u zadnjim minutama susreta, gdje se ovaj potonji bolje snašao i odveo žute do teške, ali jako vrijedne pobjede.

Rezultat je tijekom čitavog susreta bio poprilično izjednačen, pa su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu čemu svjedoči i rezultat po četvrtinama (19-18, 35-33, 56-57, 71-69). Splićane su do pobjede nosili Filip Kraljević sa 21 postignutim košem i 6 skokova, odnosno Josip Sobin sa 18 poena i 8 uhvaćenih lopti, dok su bankare predvodili uvijek raspoloženi Ronald Ross sa 27 ubačaja i Mate Mrva s 15 postignutih poena.

Stotka na Baldekinu

Na startu prvoligaških kvalifikacija košarkaši Šibenika uvjerljivo su pobijedili goste iz Zagreba, Hermes Analitiku 100:72.

Prvaci A-2 lige jug osim prvih pet, šest minuta vodili su cijeli susret, iako su se košarkaši Hermesa solidno držali 25-30 minuta. Šibenik je zonom dugo držao Zagrepčane na distanci, ali ih nisu uspjeli slomiti u ranijoj fazi dvoboja. Na koncu je upala i "stotka" u atraktivnoj završnici. Šibenčane su do pobjede predvodili vanjski igrači Martin Junaković i Ozren Mišić sa po 19 ubačaja, dok je Ljubo Šamadan pridodao 15 (trice 3 od 4).

ŠIBENIK: Junaković 19, Šarin, Mišić 19, Kalpić, Skorić 2, Blaće 6, Grgat 12, Vukičević 12, Čičin-Šain, Sandrić 3, Šamadan 15, Bašić 12.

HERMES ANALITIKA:Repar 11, Kušec, V. Kožul 6, L.Kožul 3, Garafolić 10, Perković 10, Penić 6, Jukić 21, Matković, Garvanović 2, Rajić 3.


 

Pročitajte više