Cedevita u finalu protiv Cibone: "Mi smo favoriti, ne bježimo od toga"

Foto: Hina

UVJERLJIVOM pobjedom nad Zagrebom 96:67 u drugoj utakmici polufinalne serije odigranoj u dvorani u Trnskom, košarkaši Cedevite pridružili su se Ciboni u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske.

"Mislim da smo odigrali najbolju utakmicu u ovoj seriji od četiri utakmice sa Zagrebom (prije doigravanja, Cedevita je na kraju regularne sezone također odigrala dvije utakmice protiv Zagreba; op.a.). Od druge četvrtine smo odigrali bez greške u obrani i to je ono što želimo. Odigrali smo s puno asistencija i puno skokova. U zadnjoj četvrtini smo imali 10 izgubljenih lopti, no dečki su bili odlučni da dobijemo ovu utakmicu i da završimo ovu seriju večeras", izjavio je nakon pobjede Veljko Mršić, koji je na klupi Cedevite mijenjao Jasmina Repešu.

Cedevitu sada čeka okršaj s Cibonom u finalu.

"Mi smo favoriti. Od toga ne bježimo. Mislim da je prva utakmica ta u kojoj će nam biti najteže. Cibona je svoju seriju počela u nedjelju, mi dva dana kasnije i završili smo je dan kasnije. Sada imamo dva dana da se odmorimo i moramo to iskoristiti da se regeneriramo i pripremimo za taj susret. Imali smo manje odmora od Cibone, a sve utakmice koje smo dosad igrali s njima su bile u egalu. To je jedan derbi i nadam se da ćemo odigrati kao što smo večeras igrali od druge četvrtine pa do zadnjih 10 minuta", poručio je Mršić.

Prva utakmica finala igra se u utorak u Domu sportova.

Pročitajte više