Cedevita u prvoj utakmici finala ostavila Cibonu na minus 35: "Želimo posao završiti u tri utakmice"

Foto: Hina

CEDEVITA je u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske razbila Cibonu sa 101:66.
 
Cedevita je fenomenalno otvorila utakmicu i povela s 13:0, ali se Cibona do devete minute vratila i izjednačila na 21:21. Preko Gabrića je mogla i doći do prvog vodstva, ali je mladi centar promašio šut, te je Cedevita nakon toga prvu četvrtinu dobila s 27:21.
 
U drugih deset minuta izabranici Jasmina Repeše primili su samo devet poena, dok su postigli 23, te je već tada bio poznat pobjednik. Cedevita je do kraja utakmice sigurno sačuvala prednost i na kraju slavila sa čak 35 poena razlike.
 
Tomas je predvodio pobjedničku momčad sa 16 poena, 12 je dodao Zubčić, a po jedanaest Ukić i Babić. Najbolji u poraženoj momčadi bio je Siriščević s 19 poena.
 
Tomas: Želimo posao završiti u tri utakmice
 
"Zadovoljan sam šuterskom dionicom kojom smo slomili Cibonu. Veliki poraz ne znači ništa za sljedeću utakmicu. Želimo što prije završiti, po mogućnosti u tri utakmice", rekao je Tomas.
 
Rimac: Nikad nije bila ovolika razlika
 
Slaven Rimac, trener Cibone, bio je bez prvog centra Ante Žižića.
 
"Ima veliki hematom iznad kuka. Nadamo se da bi se do subote mogao oporaviti. Sa zdravim Žižićem i uz dobar dan ostalih možemo pružiti bolji otpor i imali bi što za reći, iako nikad nije bila tolika razlika u finalu kao danas između Cedevite i Cibone", rekao je Rimac.
 
 
Serija se igra na tri dobivene utakmice, a naslov brani Cedevita koja je prošle sezone pomela Cibonu u finalu.
 
Sljedeća utakmica igra se u subotu od 18.05 sati.
 

Pročitajte više