Cedevita u rasprodanom Domu sportova lovi petu utakmicu: Repeši se vraća Barbour!

ČETVRTA utakmica finala košarkaškog prvenstva Hrvatske mogla bi dati i konačnog pobjednika. U Domu sportova večeras od 20 sati Cedevita će pokušati izjednačiti protiv Cibone koja u seriji na tri pobjede vodi 2:1. Prevagu bi mogli donijeti i navijači jer je Dom sportova rasprodan!

"Uspjeli smo se vratiti u seriju. Međutim, to je tek jedna pobjeda. Ono što je najbitnije za sutrašnju utakmicu je da na parketu imamo želju svih 40 minuta. Što se tiče taktičkih stvari, mi ćemo opet neke detalje danas odraditi na treningu. No, sve to ovisi o razvoju događaja na parketu, što se pokazalo i u zadnjoj utakmici", rekao je trener Cedevite Dražen Anzulović uoči utakmice.

"Šanse su nam onolike koliko ćemo biti dobri i koliko ćemo uspjeti prikazati ono što želim. I prije prošle utakmice sam vam rekao - iz želje, volje, ambicija i emocija koje moraš imati za takve utakmice, za klub i suigrače, će izaći i kvaliteta. A onda će vjerojatno doći i šansa", poručio je Anzulović koji je ovu momčad vodio u tri finala ove sezone. Slavio je u dva domaća kupa, a izgubio u Tel Avivu od Maccabija.

Anzulović: Jeste li vidjeli atensko finale?

"Ono što me izuzetno veseli su ovakve atmosfere koje su poticajne za naš sport i za profesiju kojom se ja bavim. Čitao sam danas tekst od jednog novinara, ne znam kako se zove, ali čovjek nije baš puno dolazio na košarku, gdje je pisao kako se oduševio. Zbog toga mi i radimo ovaj posao s kojim se bavimo, da ljudi koji dođu na utakmicu budu zadovoljni i otiđu zadovoljni", dodao je trener Cedevite.

"Ne znam jeste li gledali nedavnu utakmicu Olympiakosa i Panathinaikosa. Ja sam tu utakmicu gledao do 15. minute, a gledao sam i našu treću utakmicu. Jeste vidjeli neku razliku u kvaliteti? Možda su fizički moćniji od nas, ali nisam puno vidio neku razliku u tehničkoj kvaliteti. Takve su finalne utakmice i tu nema puno mudrovanja. Veliki su ulozi i tenzije. Teško se tu može uživati u atrakciji, ali zato ima puno drugih stvari."

Kapetan Marino Baždarić i dalje je ozlijeđen, no bit će spreman pomoći. "Ono što je ohrabrujuće je da mu otok nije veći. Karakter je on pokazao i prema tome ja vjerujem da će opet pomoći ekipi koliko najviše može u tom trenutku", rekao je Anzulović.

Repeša: Problem je bila mentalna blokada

U Ciboninom taboru nadaju se da će već večeras staviti ruke na trofej prvaka Hrvatske. Izgube li, čeka ih peta utakmica na njihovom parketu. Trener Jasmin Repeša prije tri dana je doživio prvi poraz u prvenstvu još od početka Lige za prvaka.

"Svjesni smo da zadnju utakmicu nismo odigrali na nivou na kojem možemo i na kojem smo željeli. Međutim, da nam je netko prije početka ponudio omjer 2:1 nakon tri odigrane utakmice, objeručke bi prihvatili. Ulaz u utakmicu bio je fenomenalan što se vidjelo nakon pet minuta i naših 12:4. Naš problem u subotu bila je mentalna blokada nakon napada. Problem je bio neorganiziran i spor povratak u obranu, a time smo Cedeviti dozvolili lake poene. Rekao bih da je bila riječ o mentalnoj blokadi, ne opuštanju", rekao je Repeša.


Goran Suton nadovezao se na svog trenera: "Gledali smo prošlu tekmu i vidjeli koje smo greške napravili. Igrali smo stvarno očajno. Nismo ni jedan aspekt dobro odradili. Nadam se da ćemo puno bolje odigrati sutrašnju utakmicu i korigirati male detalje koji znače puno."

Jedan od ključnih igrača u najtežim trenucima ovog proljeća je bio Khalid El-Amin.

"Nakon što smo odgledali snimku uvidjeli smo niz glupih grešaka koje nismo radili u prvoj i drugoj utakmici. Očekujem da ćemo se sutra pokazati u boljem izdanju te se nadam da sutra možemo završiti seriju", rekao je El-Amin.

Vraća se Barbour

I Repeša je priznao da je oduševljen atmosferom koja je zavladala u završnici sezone:

"Presretan sam što se košarka vraća u Hrvatsku. Kruna bi bio dobar rezultat nacionalne vrste koji bi značio i definitivni povratak košarke".

"Navijalo se iz srca. Bio sam malo previše uzbuđen jer je bilo toliko ljudi. Ambijent me šokirao u dobrom smislu", dodao je Suton.

Cibona je odlične rezultate posljednjih tjedana ostvarivala bez stožernog Repešinog igrača Antwaina Barboura, no njegovo stanje se popravilo i večeras će biti u ekipi no ne zna se na koliko će minuta biti spreman.

Pročitajte više