Cheechoo otkrio cijeloj Americi: "Uživam u Hrvatskoj i KHL-u"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"MOŽETE zamisliti kakva je bila reakcija Jonathana Cheechoo, najboljeg strijelca NHL-a iz sezone 2005/06, kada mu je rečeno da će osam godina kasnije igrati hokej u Hrvatskoj", tako ESPN počinje tekst o sjajnom hokejašu Medveščaka.

"Naravno da to nisam očekivao, ali svatko ima drugačiji životni put", rekao je Cheechoo novinaru ESPN-a na KHL-ovoj All-Star utakmici u Bratislavi na kojoj se upisao u strijelce.

"Odlično se zabavljam u Zagrebu i KHL-u. Prošlog ljeta sam s obitelji odlučio doći ovdje i zaigrati u KHL-u u koji je sa mnom ove sezone došlo još dosta igrača", izjavio je Cheechoo i pohvalio Hrvatsku.

"Hrvatska je super, a Zagreb je sjajan grad i jako mi je zabavno igrati ovdje. Igranje u KHL-u je veliko iskustvo za mene, konkurencija je jaka, a razina igre dobra. Srećom, i moja momčad dobro igra iako se od nas ne očekuje puno jer imamo najmanje plaće u ligi."

Otkrio je 33-godišnji Cheechoo i lošu stranu KHL-a...

"Najteže mi padaju putovanja, to je malo teško, ali sve osim toga, baš sve drugo, je pozitivno. uživam igrati protiv hokejaša kakvi su Radulov i Kovalčuk, to je najviša razina hokeja izvan NHL-a", rekao je strijelac 18 golova ove sezone za Medvjede koji grabe ka doigravanju najjače europske lige.

Pročitajte više