Chris Paul nakon rušenja Oklahome: "Gladni smo, nećemo stati!"

Foto: Getty Images / Guliver image 

PRVE utakmice polufinala doigravanja NBA lige donijele su pobjede gostiju - Los Angeles Clippersi su slavili kod Oklahoma Citya (122:105), dok su Washington Wizardsi iznenadili Indiana Pacerse (102:96).

U Oklahoma Cityu Clippersi su došli do uvjerljive pobjede i nastavili niz započet šokantnom serijom protiv Golden Statea u prvom kolu. Na krilima Chrisa Paula (32, 10 dodavanja, osam trica) momčad iz Kalifornije je vodila cijeli susret, a najveća prednost je iznosila 29 poena.

"Nećemo u drugi susret ući s mišlju da vodimo 1:0 i da smo prvu pobijedili s 17 razlike.Dovoljno smo gladni, idemo na drugu pobjedu", kazao je Paul.

Zvijezde domaćina Kevin Durant (25) i Russell Westbrook (29) ipak su dali premalo da bi se Oklahoma spasila poraza.

"Poraz je poraz, ali boli što se dogodio u playoffu na domaćem terenu. Nećemo plakati, u doigravanju odmah dolazi sljedeća važna utakmica, a mi drugu moramo dobiti", kazao je Durant.

Druga utakmica serije igra se u srijedu opet u Oklahoma Cityu. Washington Wizardsi su došli do važne pobjede kod Indiane, a momčad iz glavnog grada je u doigravanju u najboljoj formi što svjedoči i laki prolaz Chicaga u prvom kolu.

Bradley Beal je bio prvi strijelac Wizardsa s 25 poena, a pomoć je imao u Trevoru Arizi (22). Gosti su šest minuta prije kraja došli 14 poena prednosti i njihova pobjeda nije dolazila u pitanje. "Imamo jaku momčad, psihički i fizički, te mislim da u ovom doigravanju možemo daleko dogurati", kazao je Ariza.

Indiana je razočarala svoje navijače lošom igrom, Paul George i George Hill su postigli samo po 18 koševa, a centar Pacersa Roy Hibbert u utakmici nije ubilježio nijedan poen ni skok. Druga utakmica igra se u srijedu u Indianapolisu. U preostalim polufinalima igraju prvak Miami Heat i Brooklyn Netsi na Istoku, te San Antonio Spursi i Portland Trail Blazersi na Zapadu.

Pročitajte više