Cipranin zbog mafije pobjegao iz Partizana: "Nudili su mi 5000 eura da primim gol"

Foto: Screenshot

CIPARSKI vratar Nikolas Asprogenis jedan je od igrača koji je progovorio o svojim iskustvima s kladioničarskom mafijom nakon što je Europol objavio podatak o novih 380 namještenih utakmica diljem Europe.


Kao talentirani mladi reprezentativac igrao je za beogradski Partizan od 2004. do 2007. godine, skupio 17 nastupa, a ona, kako tvrdi za portal Sport26, otišao iz Srbije zbog pritisaka mafije.

"Vratio sam se na Cipar jer sam vidio da u Srbiji nogomet preuzima mafija. Kriminal je zavladao i odlučio sam se skloniti", rekao je Asprogenis, danas 26-godišnji golman Ethnikos Assije.

"Na gol Partizana stao sam s 19-20 godina, i odmah osjetio veliki pritisak izvan nogometa. Zvali su me neki mafijaši telefonom pred utakmice i nudili novac, 5000 eura da pustim gol. Nije moglo. Morao sam otići", dodao je Cipranin.

No, nije mu to bio jedini susret s kriminalom u nogometu.

"Iz Partizana sam otišao u Anorthosis, pa na posudbu u Aris, pa sam otišao u Paphos gdje sam branio, ali su mi čelnici kluba rekli da namjerno pustim gol. Kad sam to čuo, spakirao sam se i otišao", prisjeća se vratar.

Pročitajte više