Širić ostaje sam: Djedović zbog zdravstvenog stanja traži razdvajanje postupka

Širić ostaje sam: Djedović zbog zdravstvenog stanja traži razdvajanje postupka

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

BIVŠI nogometni sudac Stjepan Djedović morat će na medicinsko vještačenje koje treba pokazati je li raspravno sposoban.

Odvjetnik Čedo Prodanović na jučerašnjem je pripremnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu ponovio prijedlog za razdvajanje postupka u kojem je Djedović zajedno sa Željkom Širićem optužen za primanje 30 tisuća eura mita za 'korektno suđenje' Hajduku.

"Gospodin Djedović je imao vrlo tešku bolest. Još uvijek je u fazi oporavka i nije sposoban sudjelovati u raspravi", ustvrdio je Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zahtjeva obrane, sutkinja je odredila vještačenje Djedovićeva zdravstvenog stanja koje će pokazati je li u mogućnosti prisustvovati raspravi.

"Zavisno od ishoda tog vještačenja bit će udovoljeno ili ne našem zahtjevu za razdvajanje postupka", dodao je Prodanović.

Djedović je, kako je poznato, prije nepunih godinu dana pretrpio moždani udar, a obrana je zbog toga u prosincu zatražila izdvajanje postupka protiv njega.

Podsjetimo, Širić i Djedović uhićeni su krajem 2011. godine nakon što su od Hrvoja Maleša primili prvu ratu od ukupno traženih 100 tisuća eura mita. Tadašnji predsjednik Hajduka u dogovoru s USKOK-om predao im je novac u jednom zagrebačkom hotelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara