Ćiro užasnut Štimčevim primitivizmom: Sav sam se naježio na Igorov ispad, to su Mamićeve riječi!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"UŽASNO mi je žao što je na kritike zbog objektivno loših igara reprezentacije i ljudima iz Dragovoljca to izgovorio. Ne mogu protiv svog djeteta, jer Igor je moje dijete, ali...", zaprepašteno je Ćiro Blažević za Index komentirao način na koji se njegov nasljednik i nekadašnji učenik, obračunao sa sve brojnijim kritičarima.

Ćiro je, kao uostalom svi navijači Hrvatske, nezadavoljan igrom Hrvatske u Beogradu:   

"To nije bilo dobro. Ni uz najbolju volju ne mogu tražiti dobre strane  igre hrvatskih reprezentativaca na toj utakmici."

Čekajte, ne možemo vjerovati da baš ništa dobro od Hrvatske niste vidjeli na Marakani?

"Ajde dobro kad inzistiraš: Nešto, odnosno jedan igrač ipak je zalog mog optimizma da će Hrvatska biti ono što je bila, a to je Mateo Kovačić."

Čime Vas se to mladi Kova toliko dojmio protiv Srbije?

"Kada je taj mladi, nadobudni i veliki igrač ušao, pa prešao dvojicu, trojicu, suparnika, pa krivo doda, pa onda opet prijeđe par suparnika i doda krivo... Ali pokazao je moć da može biti onaj koji može napraviti preokret u svakoj utakmici. Da ga je Štimac samo malo pomaknuo prema golu, došao bi sam par puta pred golmana."

Što je razlog loših igara reprezentacije u zadnje vrijeme i loše atmosfere koja je prati?

"Štimac nije glup dečko i vrlo brzo će shvatiti gdje je pogriješio i to neće činiti.

Mamić je razlog svom zlu. Uzeo je sve: Od Dinama je napravio trgovačko društvo, HNS-a svoj pašaluk u kojem dijeli funkcije i privilegije i kada je takvo stanje u najjačem klubu i Savezu, onda tu nema sreće, jer narod koji bi trebao stvarati dobru atmosferu sve to vidi i zna, oa onda s tribina reagira kako reagira.

Da nema Modrića, Mandžukića, Kovačića, Srne i tog društva, naš nogomet ne bi više bio u mogućnosti biti najveći ambasador Hrvatske u svijetu."

Vašeg učenika Mamića toliko vole u Srbiji, da bi ga trebalo poslati za hrvatskog ambasadora u našu rezidenciju u Kneza Miloša?

"Vole ga Srbi hvala Bogu. Da se barem Mamić prije rodio i otišao u Srbiju, ne bi bilo rata."

Zašto Hrvatska nije pobijedila u "bitki" na Marakani?

"Ah, kad bi vi samo znali koliko tih detalja treba iznjegovati kako bi imali željeni učinak."

Vama je to uspjelo '99 na Marakani, a Štimcu nije 14 godina kasnije?

"Pa zato što sam ja 50 godina trener i imam iskustvo koje on nema. Naučit će on, vjerujem Štimcu, ali samo ako ne potpadne pod Mamićev utjecaj, pa da mora u momčad postaviti onoga, pa ovoga...To je više cirkus, neozbiljno."

"Neozbiljno" je preslaba riječ za opisati ono što je Štimac prevalio preko usta kritičarima i ljudima iz Dragovoljca: Da ih "nabije na onu stvar" i da im se "posere u usta"?

"Sav sam se naježio od Štimčevih riječi...Užasno mi je žao da je to rekao...Naprosto ne mogu vjerovati, pa to je Mamićev dijalog, njegove riječi. Teško mi je išta reći protiv svog djeteta, jer Igor je moje dijete, ali..."

Je li Štimac možda izgubio živce jer reprezentacija u zadnje vrijeme loše igra, pa je ovo njegovo istresanje posljedica toga?

"Čini mi se da je shvatio da mu je sve dopušteno ako je dobar s Mamićem. Ja sam sportaš i nikad nisam dozvolio da se sport povrijedi, dok je Mamić u javnu upotrebu uveo nabijanje ljudi na neku stvar i jebavanje majki."

Pročitajte više