Conte priznao: Hrvatska je bolja od Italije

Foto: Getty Images / Guliver image 

ITALIJA se poskliznula na neugodnom terenu u Sofiji i učvrstila time vodstvo Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za Euro. Od poraza ih je spasio naturalizirani Brazilac Eder prekrasnim pogotkom s ruba šesnaesterca šest minuta do kraja susreta.

Iako su još uvijek neporaženi Talijani za Hrvatskom kaskaju dva boda. Izbornik Antonio Conte iznimno je zabrinut, i to ne jer se Niko Kovač odvojio, već sumnja da Italiji visi i drugo mjesto, a time i direktan plasman na Euro. Norveška ima devet, Talijani 11 bodova.

"Nisam nimalo iznenađen jer se Hrvatska odvojila na vrhu skupine. U mnogim aspektima oni su trenutno jača i bolja momčad od nas", rekao je Conte sinoć u Sofiji.

Te riječi imaju potvrdu i u međusobnom ogledu na San Siru iz listopada prošle godine, kada je Hrvatska unatoč remiju bila nadmoćnija ekipa, posebice u trkačkom dijelu. 

Izbornik smatra da je Italija sinoć zaslužila pobjedu i nakon utakmice izrazio je zadovoljstvo zbog izvedbe igrača.

"Svidjelo mi se kako smo igrali. Bili smo dominantna momčad, dok su Bugari čekali kontre. No, ostvarili smo tek minimalni cilj. Zaslužili smo više, posebno prema broju stvorenih šansi", rekao je Conte, ne želeći ulaziti u temu prijetnji koje je putem Interneta uoči susreta primio od navijača Juventusa, a sve zbog ozljede Marchisija na treningu.

Kredibilitet Italije na testu protiv Engleske u Torinu 

Kredibilitet Italije, kojoj su mnogi prognozirali vodeću ulogu u skupini H, u utorak će biti na novom velikom testu. U Torinu će se u prijateljskom ogledu susreti s Engleskom. Gosti stižu nakon uvjerljive pobjede nad Latvijom (4:0), u koju je debitantski pogodak već nakon 80 sekundi provedenih u igri zabio Harry Kane, otočki proizvod iz Tottenhama. On će vjerojatno i započeti utakmicu u Torinu uz Waynea Rooneyja. Welbeck i Sturridge imaju problema s ozljedama, što otvara dodatan prostor Kaneu.

"Utakmica u Bugarskoj za nas je bila puno važnija od Engleske. Igrali smo za bodove. U Torinu ću isprobati neka nova lica", poručio je izbornik Italije gdje se proteklih dana vode žestoke debate upravo o novacima poput Edera i Franca Vazqueza, rođenog u Argentini u talijanskoj obitelji.

Eder: Za mene dres Italije nije prolazan i namučio sam se za njega! 

U polemiku se uključio i trener Intera Roberto Mancini koji smatra da talijanski dres moraju nositi samo izvorni igrači.

Izjava je zasmetala ofenzivcu Sampdorije u friškom reprezentativcu Ederu, koji je spasio Talijane u Bugarskoj.

"Žao mi je što Mancini tako razmišlja. Respektiram ga, pa tako i njegov stav, ali cijela ta priča o naturaliziranim igračima je besmislena upravo jer svatko ima svoje mišljenje. Ponosim se što sam nosio ovaj važni dres, za mene om nije nešto prolazno. Nisam lako došao do mjesta u reprezentaciji i nadam se da ću i u budućnosti dobiti priliku da se pokažem"

 

 

Standings provided by

Pročitajte više