Čop: Talijani su oduševljeni što Luka Modrić neće igrati protiv Juventusa

Foto: Hina

JUVENTUS i Real večeras počinju lov na finale Lige prvaka. 'La vecchia Signora' ili Stara dama na svom stadionu u Torinu dočekuje branitelja naslova Kraljevski klub koji će već danas pokušati napraviti prednost za uzvrat u Madridu.

"U Italiji se ovaj susret iščekuje s velikim nestrpljenjem", rekao je bivši igrač Dinama, a sada član prve postave Cagliarija Duje Čop.

"Talijani su oduševljeni što ne igra Luka Modrić i tu vide svoju šansu. Oni misle da je Real pedeset posto slabiji bez Luke. Meni je Real najdraži klub i nadam se da će i bez njega pobijedit Juve. Vidjet ćemo, svi ćemo sigurno uživati u spektaklu", nada se Čop.

Ništa manje zanimljivo, tvrdi Čop, neće biti ni sutra kada na Camp Nou Barcelona dočekuje Bayern.

"To je jedna od najboljih utakmica koja nam se može dogoditi. Šteta što nisu svi Bayernovi igrači zdravi pa da to bude spektakl i povijesna utakmica, ali i ovako će biti dobro. Jedva čekam tu utakmicu". Upustili smo se u prognozu - tko će u finale. Predložili smo da će se u Berlinu igrati El Clasico.

"Možda je moguće, ali mislim da svi klubovi imaju podjednake šanse. Sve su to vrhunski klubovi, najveća je to razina nogometa i svako svakog može dobiti", poručio je Čop.

Njegov Cagliari je u zoni ispadanja u Seriji A, trenutno je osamnaesti, a za hvatanje Atalante na 17. poziciji ima još četiri utakmice. U posljednjim susretima naš se povremeni reprezentativac vratio u staru formu i sve češće njegovo ime svijetli na semaforu u rubrici strijelci. U posljednjem kolu zabio je Parmi, a dva tjedna prije Fiorentini našeg Milana Badelja utrpao je dva gola.

"Došao je novi trener i ja sam proigrao", zadovoljno je poručio Čop i dodao:

"Marljivo sam trenirao, čekao sam svoju priliku, dočekao i pokazao sam zašto su me doveli. Nadam se da to nije sad prekasno, iako još ima četiri utakmice do kraja", nada se igrač Cagliarija.

"Kolonija naših igrača na Čizmi sve je veća i manje-više svi imaju zapažane uloge u svojim sredinama", pohvalio se na kraju Duje Čop.

"Ima dosta Hrvata i cijenjeni smo. Igramo važne uloge pogotovo Kovačić, Brozović u Interu, Badelj u Fiorentini i Strinić u Napoliju. Drago mi je igrati protiv njih", zaključio je Čop.

Pročitajte više