Čop iz jedanaesterca načeo Hajduk, Halilović u 94. minuti na prazan gol dokrajčio!

Foto: Hina, Hajduk

DINAMO je pobjedom na Poljudu protiv Hajduka već stavio jednu ruku na deveti naslov prvaka zaredom budući da sad ima trinaest bodova više od splitskog kluba. "Modri" su do pobjede u derbiju u 27. kolu HNL-a stigli rezultatom 2:0.

Momčad Zorana Mamića od prve minute izašla je visoko i presingom mučila braniče i veznjake Hajduka. Dinamo je dominirao, imao loptu, no u prvih dvadesetak minuta do prilike za gol nije uspio stići. Sve dok Hajdukova obrana nije odlučila pokloniti jedanaesterac gostima.

Poigravali su se braniči u bijelim dresovima ispred svog gola, izgubili loptu koju je Fernandes proslijedio do Soudanija. Udarac alžirskog reprezentativca rukom je zaustavio Milović, a sudac Ljubičić je pokazao na bijelu točku.

Loptu je uzeo Čop, bivši Hajdukovac. Tukao je snažno, vratar domaćih Stipica je pogodio stranu, ali nije mogao obraniti udarac. Čop je u prvom poluvremenu mogao još jednom kazniti poigravanje Hajdukovih braniča, ukrao im je loptu, ali se spetljao u kaznenom prostoru.

 

Samo dvije minute nakon gola Dinamo je mogao udvostručiti prednost. Fernandes je nakon sjajnog solo prodora tukao, a u posljednji trenutak je Vršajević izblokirao njegov udarac.

Na poluvremenu je Tudor, čija je momčad u prvih 45 minuta jedva nekoliko puta izašla sa svoje polovice, odlučio u svlačionici ostaviti Anđelkovića kojeg je zamijenio Abduholikov. Upravo je taj uzbekistanski nogometaš bio najbolji pojedinac "Bijelih" u drugom dijelu. Prvi put je zaprijetio nakon ubačaja iz kuta kada je njegov udarac iz voleja obranio Ježina, a drugi put je njegov odlični solo prodor zaustavio Šimunović pravovremenim uklizavanjem.

I dok je Hajduk u drugo poluvrijeme ušao ofenzivnije, Dinamo je koristio rupe u obrani domaće momčadi, ali Soudani i Fernandes nisu bili precizni u završnici, pa i nije bilo puno posla za Stipicu.

Konačan rezultat postavio je Halilović u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, samo tri minute nakon ulaska u igru. Hajduk je imao korner s desne strane, vratar Stipica je otišao u napad, no Dinamovi igrači su izbili loptu, a Halilović se sjurio prema praznom golu i loptu ubacio u mrežu. Pogodak je proslavio imitirajući svog košarkaškog idola Duranta.

Zdravko Mamić još jednom se pobrinuo da po njemu pamtimo Dinamovu utakmicu. Sredinom drugog poluvremena sukobio se s navijačima Hajduka na zapadnoj tribini, pa su ga do kraja derbija čuvali policajci. To ga nije spriječilo da se potuče s bivšim igračem Hajduka Ivom Begom.

 

Pročitajte više