Crveni dio grada svim srcem za Plavi: Liverpool navija za najvećeg rivala Everton koji dočekuje City

Foto: Guliver Image/Getty Images 

PORAZOM na Anfieldu od Chelseaja (0:2) prošle nedjelje, Liverpool više ne ovisi samo o sebi u borbi za titulu, ali bi im to opet mogao omogućiti najveći rival Everton, ako u današnjem (18.30 sati) derbiju 37. kola na svom terenu uzme barem bod protiv Manchester Cityja, koji bi pobjedom na Goodisonu imao jednak broj bodova kao i Redsi, ali bi zbog bolje gol-razlike preuzeo prvo mjesto.

Liverpool će svoju utakmicu pretposljednjg kola, gostovanje kod Crystal Palacea, odraditi tek u ponedjeljak. Naravno, današnja utakmica gradskog rivala jednako im je bitna, pa će imati raritetne osjećaje - svim srcem navijat će za mrske neprijatelje iz Evertona protiv Manchester Cityja. Ako Toffees pobjede ili uzmu bod, Liverpool bi s dvije pobjede do kraja, osvojio prvi naslov nakon 24 godine. 
 
Liverpoolov trener Brendan Rodgers također će na sat i 45 minuta postati "najveći navijač" Evertona:
 
"Bit će to teška utakmica za City. Everton je veliki klub koji će u tom dvoboju dati sve jer još uvijek ima šanse za plasman među četiri najbolje momčadi u prvenstvu." hrabri Rodgers najvećwe rivale, ali ne samo verbalno:
 
"Da, bit ću na utakmici Evertona i Cityja. Nisam jedan od onih koji u to vrijeme može glumiti da ga se to ne tiče i igrati golf."

Pročitajte više