Danijel Subašić: Nikad u životu nisam izgubio na Parku prinčeva, znam da neću ni u nedjelju

Foto: Hina

ODMAH nakon dolaska u Normandiju, u utorak popodne Ante Čačić je s igračima odradio prvi relaksirajući trening koji je bio otvoren za javnost. Na treningu Hrvatske skupilo se oko 500 znatiželjnika, koji su iz prvog reda željeli vidjeti zvijezde Reala, Barcelone, Intera, Juventusa, ali i Monaca.

Danijel Subašić, jedan od najboljih čuvara mreže u Le Championnatu ima veliki ugled u Francuskoj, a vratar Monaca najavio je prvi susret protiv Turske koji je na rasporedu u nedjelju u 15 sati na Parku Prinčeva u Parizu.

"Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika natjecanja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom", rekao je Subašić.

Subašića za Park prinčeva vežu sjajne uspomene. Naime, na kultnom pariškom stadionu nikad nije izgubio utakmicu i kako kaže, vjeruje da Turci neće prekinuti taj sjajan niz. Ipak, Suba jako respektira momčad Fatiha Terima.

"Poštujem sve momčadi i sve igrače, i sigurno je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podcijeniti. Jaki su u prekidima, Calhanoglu ih posebno dobro izvodi, no posebno im se ističe snaga kolektiva. No, budemo li kompaktni u obrambenom bloku, sve možemo riješiti bez prekršaja u opasnoj zoni", rekao je Subašić, ali je dodao kako je Hrvatska ipak bolja reprezentacija.
"Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi se stoga trebali prilagođavati nama, izbornik to od nas traži i to trebamo raditi. No, moramo ići utakmicu po utakmicu jer nam je osnovni cilj proći skupinu", za kraj će Subašić.

Pročitajte više