Delač izdržao tursku opsadu, Vojvodina prošla u play-off Europa lige!

Foto: Screenshot, Youtube

VOJVODINA je svladala Bursaspor u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europa lige. Srpska momčad, za koju brani hrvatski vratar Matej Delač, slavila je u uzvratu s visokih 3:0 te se plasirala u play-off Europa lige sa sveukupnim rezultatom 5:2.

Golove za Vojvodinu postigli su Oumarou, Vranješ i Kaluđerović. Delač je u 90. minuta imao tri velike intervencije i sačuvao gostujući gol.

Rusi bez problema u 4. pretkolo

Od ostalih utakmica valja izdvojiti pobjedu St. Etiennea kod Milsamija. Francuska je momčad prošla dalje sa ukupnih 6:0. U 4. pretkolo prošao je i rumunjski Pandurii, koji je na gostovanju s 2:1 svladao izraelski Hapoel Tel Aviv. Što se tiče ruskih klubova, Kuban je izbacio Motherwell, a Kazan je i u uzvratu s 2:0 bio bolji od danskog Randersa.

Rakitić asistent, Kelava bez primljenog gola u uzvratu protiv Širokog

Sevilla je ponizila crnogorsku Mladost. Španjolci su u play-off prošli sa ukupnih 9:1! Rakitić je odigrao prvih 45 minuta, a asistirao je Machinu za prvi pogodak. Inače, Sevilla je u uzvratu pobijedila 6:1.



Vratar Udinesea, Ivan Kelava, uspio je sačuvati praznu mrežu u uzvratu protiv Širokog Brijega. Talijanska je momčad kod kuće slavila sa 4:0, a podsjećamo da je u prvom okršaju bilo 3:1 za Udinese.

Lokomotivini "krvnici" pokleknuli pred Trabzonsporom

Crvena Zvezda nije uspjela nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice protiv ukrajinske Odesse. Susret na Marakani završio je 0:0. Nakon Partizana (ispao od Ludogoreca, od Europe se oprostio i drugi srpski velikan, a Vojvodina će jedina braniti boje Srbije u nastavku kvalifikacija.


Trabzonspor je remizirao protiv Dinama iz Minska, ali Turci su prošli dalje zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvoj utakmici. Podsjećamo, Dinamo je izbacio zagrebačku Lokomotivu u 2. pretkolu natjecanja.

Kelić i Liberec slavili u Zurichu, Club Brugge ispao

Bivši kapetan mlade hrvatske reprezentacije Renato Kelić sudjelovao je u novoj pobjedi Slovana iz Libereca, koji je drugi put slavio protiv Zuricha s 2:1 i tako prošao dalje.

Club Brugge ispao je nakon remija 3:3 protiv poljskog Slaska dok je Standard Liege prošao pobjedom protiv Xanthija.
 
U sljedeće kolo prošao je i Suttgart s iznenađujuća dva remija protiv bugarskog Boteva (1:1, 0:0), a rumunjski Petrolul izbacio je nizozemski Vitesse.

Pravu senzaciju umalo je priredio predstavnik Luksemburga Differdange koji protiv norveškog Tromsöa ispao tek nakon penala.

Pobjednik engleskog Liga kupa Swansea, nakon 4:0 kod kuće, u gostima kod Malmoa odigrali su 0:0.

Pročitajte više