Desetkovana Kolumbija s vjerom u Jamesa traži iznenađenje protiv Messijeve Argentine

Foto: Fotomontaža/Index

I DOK cijeli svijet priča o Jarinom prstu u guzu Ednisona Cavanija, nogometaši Argentine i Kolumbije odbrojavaju posljednje sate do svog međusobnog okršaja.

Ova velika bitka odigrat će se u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu, a pobjednik će izboriti svoju kartu za polufinale Copa Americe. Tamo bismo, pak, mogli gledati južnoamerički "clasico", odnosno sraz Argentine i Brazila, koji svoju četvrtfinalu utakmicu protiv Paragvaja igra 27. lipnja.

Tata: Kolumbija je oslabljena

Izbornik Argentine Gerardo Martino vjeruje kako je njegova momčad blagi favorit uoči utakmice s Kolumbijom, a svoje tvrdnje bazira na činjenici kako će njegovom kolegi s protivničke strane, Joseu Pekermanu, nedostajati nekoliko važnih igrača.

"Kolumbija ne može računati na Baccu i Sancheza, to bi im moglo presuditi", rekao je Martino, kojeg iz milja zovu Tata.

"Ne znam imaju li dovoljno kvalitetne zamjene za spomenute igrače, ali to nije moja briga. Siguran sam da će jedan od tih igrača s klupe biti Alexander Mejia, ali tko god nastupi znam da oni neće odustati od svoje igre", nadodao je.

Martino se osvrnuo i na događaje s utakmice između Čilea i Urugvaja. Čileanac Jara napastovao je Edinsona Cavanija, a na kraju je Urugvajac bio taj koji je morao napustiti igru.

"Vjerujem da su na ovom turniru najbolji suci, tako da se ne brinem oko toga. Što se tiče tog slučaja s Cavanijem, mislim da se taj slučaj mora ispitati, jer očigledno je da je došlo do nekoliko sudačkih pogrešaka na štetu Urugvaja", poručio je Martino.

Kolumbijci se uzdaju u Jamesa

Izbornik Kolumbije nije plakao zbog toga što ne može računati na neke igrače.

"Što je - tu je! Znali smo biti i u težim situacijama. Pripremali smo se za ovaj susret, imamo mladu i talentiranu momčad i nadam se samo da će moji igrači odigrati dobru utakmicu", rekao je Pekerman.

Naravno, zna se od koga prijeti najveća opasnost iz redova argentinske reprezentacije.

"Zbilja nema smisla objašnjavati koliko je Messi opasan igrač. On je jednostavno najbolji na svijetu", za kraj će Pekerman, koji ima svoje adute.

Utakmica počinje u 1:30 po hrvatskom, odnosno 20:30 po lokalnom vremenu.

Pročitajte više