Dinamo do daljnjeg udaljio Machada iz prve momčadi

Foto: Hina 

"GNK Dinamo obavještava navijače i javnost kako je Paulo Machado zbog neprimjerenog ponašanja na utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv Moldea do daljnjega isključen iz rada prve momčadi", javili su nam iz kluba nakon jutrošnjeg treninga. 

O daljnjim potezima klub će obavijestiti u nadolazećim danima. Portugalac, dakle, nije potjeran iz kluba, ali za sada ostaje izvan kadra prve momčadi. Prilično blag, ali vjerojatno dobro proračunat potez Mamićeve uprave. Osim Machada, Dinamo kreativca igre ima samo u Ćoriću, a on u posljednje vrijeme kako što znamo, nije u prvom planu. Taj podatak zahtijeva ipak posebnu analizu, jer je mlada zvijezda s pozornice bačena iza kulise u vrlo kratkom vremenu. 

Mamić je, u svakom slučaju, odlučio pomilovati portugalskog legionara. 

"Vidjeli ste bolje od mene, ali ako je Machado to napravio, riječ je o groznom potezu i kazna će biti rigorozna", najavio nam je trener sinoć na maksimirskoj press konferenciji. 

Kazna je sve, samo ne rigorozna. 

Portugalski veznjak po izlasku iz igre navijačima sa zapadne tribine pokazao je srednji prst, vjerojatno iziritiran (zasluženim) zvižducima koji su stvorili zvučnu kulisu već nakon 20 minuta. Kako je utakmica odmicala, zvižduci su bili sve glasniji.

Machado je crveni karton zbog proste geste zaradio izvan igre. Dinamo je na terenu ostao s 11 igrača, ali na Machada ne računa u uzvratu. Možda niti uopće.

Za sada ipak ostaje u klubu, na "hlađenju".  Njegova epizoda u Dinamu traje od prošlog ljeta. Upisao je 30 nastupa, zabio pet golova i podijelio devet asistencija. 

 

Kakav klub, takvi igrači.

Posted by Index Sport on 28. srpanj 2015

 

Pročitajte više