Dinamo preokretom slavio protiv Feyenoorda, igrali Kranjčar i Vukojević

KIJEVSKI Dinamo slavio je na Olimpijskom stadionu u Kijevu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv nizozemskog Feyenoorda s 2:1.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je nizozemska momčad trenera Ronalda Koemana povela. U 4. minuti drugog poluvremena je Lex Immers lijepo uposlio Rubena Schakena, a ovaj poentirao za 1:0.

Kijevljani su svega sedam minuta kasnije poravnali na 1:1. Immers je nespretno reagirao u obrani i postigao autogol kojim je Dinamo dobio krila za nastavak. U 69. minuti Nigerijac Ideye Brown donio je svojoj momčadi prednost uoči uzvrata za tjedan dana u Rotterdamu.

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar odigrao prvih 45 minuta susreta nakon čega ga je zamijenio asistent kod pobjedničkog pogotka, a Ognjena Vukojevića je svega minutu prije izjednačujućeg pogotka, na travnjaku zamijenio Arten Milevski.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa grčki Panathinaikos je slavio na gostovanju u Škotskoj. Grci su s 2:0 pobijedili Motherwell koji je plasman u kvalifikacije Lige prvaka izborio nakon što je iz škotske lige izbačen Glasgow Rangers. Golove za Panathinaikos postigli su Lazaros Christodolopoulos u 14. minuti, i Charalampos Mavrias 14 minuta prije kraja utakmice.

Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmica:

Dinamo Kijev - Feyenoord 2:1 (Immers 55-ag, Brown 69 / Schaken 49)

Motherwell - Panathinaikos 0:2 (Christodolopoulos 14, Mavrias 76)

Pročitajte više