Disciplinska komisija HNS-a pokrenula postupak protiv Mamića zbog vrijeđanja ministra Jovanovića

Foto: Drago Sopta / HNS 

DISCIPLINSKA komisija HNS-a pokrenula je postupak protiv Zdravka Mamića zbog neprimjerenih izjava o ministru Željku Jovanoviću.


Mamić je ministra Jovanovića izvrijeđao na nacionalnoj osnovi u emisiji Soundseta još 15. ožujka, ali gotovo mjesec dana trebalo je HNS-ovoj Disciplinskoj komisiji da pokrene postupak protiv dopredsjednika i člana IO HNS-a.

Mamić je od tada proveo noć u pritvoru, na ročištu u procesu protiv Eduarda da Silve izvrijeđao je odvjetnika i svojevoljno napustio sudnicu, i utihnuo dok iščekuje novi pozi na sud. No, mjesec dana neometano je nastavio obavljati nogometne dužnosti u Dinamu i HNS-u, a na Maksimiru je tijekom utakmice Hrvatske i Srbije slavio na privatnom tulumu u svečanoj loži stadiona.

Još 17. ožujka Damir Vrbanović, bivši Mamićev zaposlenik, a danas izvršni predsjednik HNS-a, najavio je pokretanje postupka protiv Mamića, ali tek se sada našao na dnevnom redu. Prijavu je podnio tek prije nekoliko dana.

U međuvremenu, ista se komisija redovito sastajala kako bi kažnjavala javne istupe igrača i trenera koji su se drznuli kritizirati odluke sudaca. Novi kodeks ponašanja strogo zabranjuje javne istupe članova HNS-a kojima se ruši ugled te organizacije.

Ćiro Blažević jedini je kojeg nisu uplašile prijetnje novčanim kaznama. I prošlog je tjedna "izazivao vraga" kada je javno izrazio sumnju u poštenje Ante Vučemilovića-Šimunovića, koji se unatoč dokazanim propustima (Vrsaljkova ruka u derbiju na Poljudu) nije našao na popisu kažnjenih sudaca koji su preselili u niži rang. Kada je čuo da će suditi susret Zagreba i Dinama, Ćiro je nazvao povjerenika za suđenje Ivana Peraića izrazivši mu svoje nezadovoljstvo. Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević Blaževiću je dao tri dana da se očituje o slučaju.

Trener Zagreba kažnjen je gotovo svakog tjedna. Dvaput zbog kritika i uvreda na račun suca Trampusa i Vučemilovića na utakmici s Interom.
 

Pročitajte više