Đoković: Marin je jako hrabar jer je uopće odigrao meč

Foto: Getty Images / Guliver image

NOVAK ĐOKOVIĆ je za sat i 25 minuta "počistio" Marina Čilića u polufinalu US Opena, u najuvjerljivijoj pobjedi u Open eri Grand Slama u ovoj fazi turnira. Đoković igra najkompletniji tenis do sada, navode jutros teniski kritičari, a Novak u velikoj pobjedi ne zaboravlja odati priznanje protivniku:

> Čilić u polufinalu US Opena osvojio samo tri gema

> Čilić je htio predati meč: Da nije Grand Slam, ne bih igrao

> Čilićev poraz najuvjerljiviji je u polufinalima Grand Slama u Open eri

> Video dana: Poen kojim je Đoković Čilića ubio u pojam

"Marin očito nije bio onaj pravi zbog ozljede gležnja koja ga muči par dana. Bilo je hrabro od njega da uopće odigra meč. Nije ni meni bilo lako igrati kada je protivnik nespreman, ali morao sam držati intenzitet i plan. Sretan sam da ću opet igrati finale na US Openu, ovo je bio moj najbolji meč na turniru", kazao je noćas srpski tenisač koji ima titulu u New Yorku iz 2011. godine, kada je slomio Rafu Nadala i prvi put u karijeri osvojio tri Grand Slama u sezoni. Nedostajao je, dakako, Roland Garros.

"Ovo je veliki domet za mene i jako sam ponosan. Ovo su turniri na kojima želite dati maksimum. Federer je igrač koji vas tjera da date maksimum", najavio je veliko finale.

"Teško je uvijek ostati fokusiran pod pritiskom i očekivanjima da uvijek budete najbolji. Imam svoj mentalni sklop koji njegujem i trudim se uvijek najbolje što mogu pripremiti za idući meč"

Pročitajte više