Đoković priznao da je Monte Carlo izgubio zbog djedove smrti: Nije mi ostalo mentalne snage

NAKON poraza u finalu Mastersa u Monte Carlu od Rafaela Nadala rezultatom 6:3 6:1, Novak Đoković je kao razlog svoje loše igre naveo nedostatak mentalne snage.

>>> Ni Đoković mu ne može ništa na njegovoj zemlji: Rafa pomeo Noleta 

"Ne želim Nadalu oduzeti ništa od zaslužene pobjede, ali nije mi ostalo emotivne energije", pokušao je objasniti težak poraz Đoković.

Đoković je aludirao na smrt djeda s kojim je bio jako povezan. Tužnu vijest je saznao u četvrtak, neposredno uoči dvoboja osmine finala protiv Aleksandra Dolgopolova, kojeg je teško svladao u tri seta.
 

Najbolji tenisač svijeta razmišljao je o povlačenju s turnira, ali je ipak nastavio s natjecanjem i stigao do finala, u kojem ga je pregazio kralj Monte Carla, Rafael Nadal.
 
"Nikada nisam imao na nekom turniru neku ovakvu emocionalnu situaciju. Drago mi je da sam u ovakvim okolnostima stigao i do finala. Mentalno je ovo bio vrlo težak tjedan za mene. O rasporedu za naredne dane još nisam odlučio. Prvo ću otići kući i posjetiti grob mog djeda, budući da nisam mogao biti jučer na pokopu", rekao je Đoković, a zatim i pohvalio Nadala i čestitao mu na 42. uzastopnoj pobjedi u Monte Carlu.
 
"Fantastično! Impresivno! Način na koji on tretira ovaj sport je način pravog prvaka. Svaki puta kada dođe na ovaj turnir ponaša se kao da je ovdje prvi puta. Mogu samo sve najbolje reći o Nadalu. Što se tiče moje igre u finalu, kao da nisam ni bio na terenu. Nisam igrao dobro. Zapravo, uopće nisam igrao, samo sam nastojao držati loptu u igri. To nije bila nikakva igra", smatra Srbin.
 
Nadal je u Kneževini osvojio 47. turnir u karijeri, odnosno 20. Masters.
 
"Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovaj povijesni turnir osam puta zaredom. Ovdje sam se uvijek osjećao izvanredno. Izgubio sam od Novaka sedam puta zaredom. Da se dogodilo i osmi puta, ne bi bila neka velika razlika. Ali, dobiti ga u finalu, e, to čini veliku razliku. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da ću i sljedećeg tjedna u Barceloni odigrati dobar turnir", izjavio je Rafa koji sljedećeg tjedna u Barceloni brani naslov osvojen prošle sezone.

Pročitajte više