Domaćini ipak prejaki: Barceloneta zaustavila Primorje u polufinalu Lige prvaka

Foto: Hina
 
VATERPOLISTI Primorja Erste banke nisu se uspjeli plasirati u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom ogledu završnog turnira u Barceloni izgubili od domaćina Barcelonete 8:10 (3:2, 0:5, 3:2, 2:1).
 
Primorje je bilo bolje tri četvrtine, no presudila je druga dionica koju je Barceloneta dobila 5:0 i od zaostatka 2:3 pobjegla na četiri gola viška (7:3).
 
Primorje je odlično otvorilo utakmicu i povelo je 2:0. No, Barceloneta je ubrzo izjednačila. Ipak, na prvi odmor se otišlo s vodstvom hrvatskog prvaka 3:2. Nažalost, uslijedila je katastrofalna četvrtina Primorja u kojoj je riječki sastav primio pet golova, a nije postigao niti jedan.
 
Serija Barcelonete 5:0 odlučila utakmicu
 
Pritom je Daniel Varga promašio peterac. Primorje je od vodstva 3:2 došlo do četiri gola minusa (3:7). Daleko boljom igrom u nastavku odabranici Ivana Asića su smanjili na minus dva (6:8) i imali igrača više, no propustili su priliku za potpuni povratak u igru. U posljednjem napadu u trećini Španjolci su zabili i pobjegli na tri gola viška (9-6) uoči zadnjih osam minuta.
 
Zadnja četvrtina otvorena je golom Xaviera Garcie za smanjenje rezultata 7:9, a potom je Primorje s igračem više golom Denesa Varge stiglo na gol zaostatka pet minuta prije kraja susreta. Uzvratio je Espanol svojim trećim pogotkom za 10:8 i to u situaciji s dva igrača više. Kada je Muslin dvije minute prije kraja utakmice u situaciji s igračem više uzdrmao vratnicu, a u idućem napadu Denes Varga promašio kontru priči je bio kraj.
 
Strijelci za hrvatskog prvaka bili su Xavier Garcia (2), Denes Varga (2), Petar Muslim, Cosmin Radu, Daniel Varga i Ivan Buljubašić, dok je Frano Vićan imao pet obrana. Kod Barcelonete strijelci su bili Albert Espanol (3), Nemanja Ubović (2), Gonzalo Echenique, Balazs Sziranyi, Felipe Perrone, Marc Roca i Marc Minguell. Pinedo Daniel je sakupio osam obrana.
 
Radnički uvjerljivo preko Partizana do finala
 
U drugom polufinalu vidjeli smo okršaj srpskih klubova Radničkog iz Kragujevca i beogradskog Partizana. Na kraju je slavio Radnički 9:4 (2:1, 3:2, 2:0, 2:1). Radnički je, osim početnih 1:1, dominirao, imao prednost i diktirao tempo. Nezaustavljiv je bio centar Boris Zloković, protiv koga obrana Partizana nije imala riješenja. Zloković je zabio četiri gola, dok je kod Partizana najefikasniji bio Mandić s dva gola.
 
Finale između Barcelonete i Radničkog na rasporedu u subotu u 20.00 sati. U 18.30 u susretu za 3. mjesto snage će odmjeriti Primorje EB i Partizan.

Pročitajte više