Dosadni Jones i Belfort skoro uspavali novinare u Torontu

MARKO PETRAK i Fightsite prenose vam atmosferu iz Toronta gdje je jučer održana konferencija za medije prije ovotjedne priredbe.

Nažalost, press konferencija uoči UFC-a 152 nije ponudila ništa spektakularno. Najprije se Dana White nije niti pojavio zbog navodnih problema u prometu, a dojam nisu uspjeli popraviti niti dosadnjikavi borci sa svojim diplomatskim odgovorima koji definitivno nisu podgrijali atmosferu uoči velikog fajta u subotu. A sve je govorilo da bi mogli biti baš zanimljivo.

Novinari i fanovi su s nestrpljenjem iščekivali kako će se Jon Jones postaviti kada je u pitanju svađa s njegovim šefom Whiteom, no on mu je tek "oprostio" na uvredama otkrivši da će se "veliki" sastanak dogoditi u petak nakon vaganja. Termin mu očito previše nije legao s obzirom na to da smatra kako gladan i iscrpljen neće biti previše raspoložen za rasprave i izglađivanje odnosa. Ostale Jonesove izjave vezane uz dvoboj s Belfortom su bile tek kurtoazija i iskazivanje poštovanja prema bivšem prvaku koji je vraćao upravo jednakim kurtoaznim riječima. Jedan su drugog častili hvalospjevima i govorili u superlativima. Nadamo se da će subotnji fajt biti zanimljiviji nego ovaj uvod.

Jedini koji je pokušao podgrijati atmosferu bio je Michael Bisping. Upitan od strane jedne novinarke o mentalnim kvalitetama prisutnih boraca, Britanac je kontrirao da se radi o sportu u kojem je ipak najbitnije kako ćeš svom protivniku razbiti glavu te je dodao da je pitanje zapravo dosadno i glupo. Zatim se pomalo neukusno našalio na račun Benavidezove visine forom kako se potencijalni budući prvak nije htio boriti niti s njegovim sinom, a na kraju je pokušao izazvati incident kod odmjeravanja sa Stannom. No, niti to mu nije pošlo za rukom. Uvijek korektni Amerikanac je hladno pretrpio naguravanje glavom pa zamjena za Danu Whitea, glavni čovjek kanadskog UFC-a Tom Wright nije morao gasiti požar.

Sve u svemu prilično dosadno provedenih nekoliko sati iako privilegija gledanja boraca poput Jonesa, Belforta, Stanna ili Bispinga nikada ne može biti potraćeno vrijeme.

Pročitajte više