Enrique: Rakitić je jedan od naših ključnih igrača, taktički pametan i fizički snažan

Foto: Hina 

LUIS ENRIQUE u Muenchenu nije želio ulaziti u polemiku s Pepom Guardiolom koji vjeruje da Bayern sutra (20:45) može nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve polufinalne utakmice Lige prvaka. Štoviše, zahvalio mu se na komplimentima i najavio fantastičnu utakmicu na Allianz Areni. 

"Ako Pep kaže da Barcelona ima najbolju kontru svijeta, to je lijepo od njega. Fantastično je čuti tako nešto. No, mi nismo došli igrati suludo. Držat ćemo loptu, ali jasno da moramo i napasti te koristiti otvoreni prostor. Kada bismo se branili, izgubili bi svaku šansu. Kontre mogu biti naše oružje, ali moramo smanjiti broj njihovih šansi", rekao je Enrique.

90 minuta dijeli ga od finala u Berlinu. Osam godina otkako je započeo trenersku karijeru, bio bi to golem uspjeh za 45-godišnjeg Enriquea.

"Zanima me samo da odigramo na razini prve utakmice. Tek se moramo izboriti za finale. Svi napadaju i svi se brane. Bilo bi sjajno da povedemo, ali Bayern ima kvalitetu da nam zabije i stvori probleme. Vidjeli smo to i u prvoj utakmici. Moramo se potpuno fokusirati na pobjedu", najavljuje trener Barcelone. 

Čeka nas odlična, napadačka utakmica 

"Motivacija je ključ svake utakmice. Ponekad igrače treba podizati na razne načine, ali ovo nije taj tip utakmice. Moramo biti motivirani, ali vrlo mirni i koncentrirani", naglasio je.

Vjeruje da će Guardiola i ovaj put jurnuti od prve minute.

"On je trener napadač, no vjerujem da se možemo othrvati ofenzivi Bayerna. Vjerujem u svoje igrače i očekujem sjajnu utakmicu jer smo mi i došli napasti, a ne braniti se"

Enrique je apostrofirao ulogu Ivana Rakitića.

"Jedan od ključnih igrača. Taktički igra vrlo pametno, a fizički nam daje nam veliku snagu"

 

Pročitajte više