Eurosport o Bilićevim izabranicima: Hrvatima ne valjaju, a stranci u njima vide perspektivu



HRVATSKA ima 4.3 milijuna stanovnika, a manje više svi su "stručnjaci" kada je nogomet u pitanju. I dok su za te "izbornike" igrači poput Strinića, Buljata i Schildenfelda sumnjive kvalitete, strani mediji poput Eurosporta tvrde kako su oni za Hrvatsku suho zlato.

Naime, Eurosport je u velikoj analizi hrvatske reprezentacije prikazao "neželjene" hrvatske sinove u izuzetno pozitivnom svjetlu. Međutim, moramo napomenuti da su u toj sveobuhvatnoj analizi napravili i neke enormne pogreške kao na primjer; napisali su da je Joe Šimunić još uvijek igrač Herthe. (Joe je igrao za Herthu u razdoblju od 2000. do 2009. godine, a od tada je promijenio dva kluba.) Koliko su pogriješili u ostatku analize (pr)ocijenite sami:

"Prekaljeni branič tražio je svoje mjesto pod suncem od 2008. godine kada je napustio Dinamo. Nedavno se smjestio u Eintrachtu gdje je odličnim igrama u Drugoj njemačkoj ligi izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Schildenfeld je spreman preuzeti inicijativu u obrani gdje Hrvati nemaju previše opcija", piše Eurosport o Šifi.

Strinić dugoročno rješenje za Hrvatsku

Ivan Strinić igrač je na kojem se u reprezentaciji "lome koplja". Dio javnosti smatra kako on nije za reprezentaciju, dok drugi upozoravaju kako boljeg rješenja nemamo.


"Mladi igrač probio se u reprezentaciju nakon debakla Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. Od tada slovi kao dugoročno rješenje za deficit na lijevom boku", stoji u tekstu.

Buljatov poziv nije iznenađenje

Nakon što je Bilić objavio kako Dejan Lovren neće ići na Euro, Jurica Buljat počeo je pakirati kofere. Iako je iza njega dobra sezona u Maccabiju, još uvijek nije uvjerio javnost da je kvaliteta za reprezentaciju.

"Buljat je dobio poziv ispred Nikole Kalinića, koji je kasnije naknadno pozvan jer se Ivica Olić ozlijedio. Njegov poziv nije iznenađenje jer je iza njega odlična sezona u Maccabiju iz Haife. Buljat je odličan igrač koji će Biliću dobro doći budući da može igrati na više pozicija u obrani", za kraj piše Eurosport.

Pročitajte više